Trener Neftchija: Na Maksimiru moramo zabiti gol. Idemo po remi

ČIM JE Dinamo u drugom pretkolu Lige prvaka izvukao azerbejdžanski Neftchi, svim navijačima Modrih kroz glavu je prošla 2007. i utakmica s Hazarom. Dinamo se tada na mišiće provukao i nakon produžetaka jedva izbacio Azerbajdžance.

Četiri godine kasnije, Uefine kuglice Dinamu su odredile put u Baku, na noge Neftchiju. Riječ je o najtrofejnijoj azerbejdžanskoj momčadi koja je od samostalnosti 90-ih osvojio šest prvenstava i četiri kupa. Dinamu ne ide na ruku što za razliku od Hazara, prvu utakmicu igra kod kuće.

Neftchi je "nabrijan" na Europu, posebno jer su od njihovog posljednjeg nastupa prošle tri godine i to je bilo u zaboravljenom Intertoto kupu. U klubu vjeruju da se Dinamo može eliminirati pa se tako na službenoj stranici pojavila vijest pod naslovom "Dinamo se boji Neftchija".

U Neftchiju igraju petorica Brazilaca, klub je nedavno pojačao i srpski vratar Saša Stamenković koji je igrao kod Roberta Prosinečkog u Crvenoj zvezdi, a tu su i dva Makedonca - Slavčo Georgievski i Igor Mitreski. Trener je Arif Asadov koji je u prvoj sezoni na klupi kluba uzeo naslov i tako postao prvi u povijesti Neftchija koji je osvajao prvenstvo kao igrač i trener.

Trener Neftchija Asadov dao je intervju za azerbejdžanske medije pa je zanimljivo poslušati njegova razmišljanja. Prvo je odgovorio na pitanje koga je očekivao u drugom pretkolu.

"Nisam očekivao nikoga posebno jer sam znao da u Ligi prvaka nema loše momčadi. Na kraju smo dobili najjačeg protivnika. Bilo bi bolje da smo u prvom nastupu dobili slabijeg protivnika, ali je ovako ispalo", rekao je Asadov.

"Brazilac Rodriguinho dobro poznaje Dinamo"


Tko je bolje prošao u ždrijebu, Neftchi ili Dinamo?

"To ću reći nakon utakmice. Dinamo je dobro posložena i jaka momčad."

Je li trener Neftchija već skupio informacije o svom budućem protivniku?

"Zasad imam samo statistiku. No, nabavit ćemo snimke njihovih utakmica. Dok budemo u Austriji na pripremama, oni će biti u Sloveniji pa ćemo ih pogledati. Doduše, imamo neke informacije. Brazilac Rodriguinho dobro poznaje njihovu momčad. Mitreski i Georgievski također znaju neke igrače. No, ključne informacije trebamo tek skupiti."

"Na Maksimir idemo zabiti"

Prva utakmica igra se 13. srpnja na Maksimiru. Što Asadov očekuje od prvog susreta?

"Naš glavni cilj je zabiti gol. Idemo barem po remi", kaže Asadov.

Pričalo se da Neftchi dovodi Hleba, imaju li koje pojačanje u planu?

"Trenutno postoji samo jedno potencijalno pojačanje. U pregovorima smo s njim", zaključio je trener Neftchija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.