Lockout i financijska kriza poremetili sezonu: "Regionalna liga je neregularna!"

NAKON završetka "lockouta" u NBA ligi europska košarka vratila se sjenu najjače košarkaške lige svijeta, a mnoge zvijezde napustile su svoje privremene klubove i vratile se preko Atlantika.

> Raspad Olimpije: Markota prešao u Turk Telekom

Odlazak NBA zvijezda utjecao je i na klubove u regionalnoj ABA ligi gdje je nekoliko klubova ostalo oslabljeno po završetku "lockouta" poput Zagreba odlaskom TJ Forda ili Partizana nakon odlaska Nikole Pekovića.

Trener Radničkog Miroslav Nikolić smatra da bi zbog tih privremenih transfera, ali i loše financijske situacije u pojedinim klubovima cijela liga mogla biti neregularna.

"Mislim da je lockout, koliko god donio kvalitetu po pitanju igrača, odnio puno u smislu regularnosti lige. Protiv Partizana smo mi igrali dok su u momčadi imali Pekovića, kao i neke druge momčadi, ali sada kada ti igrači odlaze, neki će naši konkurenti biti u povoljnijem položaju", ističe Nikolić zanimljivo gledište.

U prošlom kolu nevjerojatan uspjeh ostvarili su košarkaši Širokog demoliranjem Olimpije u Ljubljani 50:78. Slovenski velikan našao se u teškoj financijskoj situaciji i već je nekoliko igrača napustilo klub. Nikoliću je to još jedan razlog više da ligu proglasi neregularnom.

"Dobio sam informaciju da su igrači bojkotirali utakmicu jer nisu primili plaću nekoliko mjeseci. U normalnoj situaciji nemoguće je da Široki ili Radnički dobiju Olimpiju s 30 poena razlike. Zato tvrdim da je liga neregularna i da se nešto mora napraviti da se ovakve stvari spriječe", kaže Nikolić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.