Trener Šibenika: Možda ću zvučati bahato, ali rezultat je bio prevelik

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

DINAMO je u 16. kolu SuperSport HNL-a na Maksimiru pobijedio Šibenik u zadnjoj utakmici na Maksimiru prije zimske pauze. Momčad Ante Čačića je u najjačem sastavu odigrala sjajnu utakmicu, a do pobjede je došla autogolom Mine u 10. minuti te golovima Drmića u 34. i Petkovića u 69. minuti.

Šibenik se, očekivano, branio čitavu utakmicu, ali je imao nekoliko jako dobrih prilika iz kojih je mogao uzdrmati Dinamo. Trener Šibenika Mario Cvitanović rekao je nakon utakmice kako smatra da je njegova momčad mogla izvući više iz ove utakmice iako je uvjerljivo izgubila.

Rezultat prenaglašen

"Uvijek je lijepo vratit se na Maksimir, ali ne baš ovako. Potpuno zaslužena pobjeda Dinama koji je došao u ovu utakmicu iz drukčije sfere i to je i pokazao. Bio je puno brži, puno čvršći i reaktivniji na drugim loptama. Nismo baš najbolje ušli u utakmicu. Ne znam da li ću zvučati bahato, ali možda je rezultat malo prevelik.

Imam osjećaj da smo mogli i trebali više. Golovi su pali u najbolje vrijeme za Dinamo, a mislim da smo te golove čak mogli relativno lako obraniti. S druge strane, vidjeli smo da ćemo imati prostora da kroz dva pasa izađemo van i desetak puta smo tako i izašli. Međutim, ta mladost i nestrpljivost u tim situacijama su nas koštale", rekao je trener gostiju Mario Cvitanović i dodao:

"Prelagano smo prosipali te teško stečene situacije, a imali smo ih četiri ili pet na utakmici. Maksimir te povuče, svatko se želi dokazati ovdje, a ta rješenja nekad nisu najbolja za ekipu. Svaka čast Livakoviću kako je obranio onu šansu u drugom poluvremenu. Nastupili smo s mladom ekipom i ovo je velika škola koja se ne može platiti. Skupa je ta škola, ali ona se mora proći."