Trese se Šukerov rekord: Dok su mnogi sumnjali, ja sam znao da Freddy vrijedi!

NEPONOVLJIVI hrvatski golgeter Davor Šuker najbolje je godine karijere ostavio hrvatskoj reprezentaciji i Sevilli. I danas je Osječanin koji u širokom luku zaobilazi hrvatski nogomet najbolji strani strijelac u povijesti kluba iz Andaluzije, sa 90 pogodaka u svim natjecanjima.

Frederic Kanoute, Francuz malijskog podrijetla i vrsni napadač Seville, na najboljem je putu da dostigne Šukerov rekord. Kanoute je prošlog vikenda zabio 85. pogodak za Sevillu koja do kraja sezone broji još 12 utakmica.

"Drago mi je zbog njega jer smo dobri prijatelji. Iznenadio bih se kada me ne bi prestigao, ili barem dostigao do kraja sezone", priča Davor Šuker.

"Nisam nimalo iznenađen njegovim uspjehom, dokazao je da je savršen tip igrača za španjolsku ligu. Pretražite arhivu i prisjetite se što sam vam rekao kada je Freddy potpisao za Sevillu; dok su mnogi sumnjali u njegove kvalitete, ja sam znao da vrijedi.", podsjeća nas.

"Sjećam ga se dok je u West Hamu otkrivao vrhunski nogomet, ja sam u to vrijeme bio pred zalaskom. Odmah se moglo primijetiti da ima nešto, nevjerojatnom lakoćom rješavao se svojih čuvara, kontrolirao je loptu odlično unatoč svojoj visini. Također je odličan finišer. Pitali su me za njega i odmah sam rekao da će napraviti veliku karijeru u Španjolskoj".

D.R.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.