Tri odlične igre koje ste možda propustili zbog nove FIFA-e

Screenshot: Project Cars 2

FIFA 18 jedan je od najočekivanijih naslova godine, a iako se prodaje nešto lošije nego prošlogodišnja verzija, brojke su i dalje velike. Međutim, kako je sav fokus bio na najpopularnijoj sportskoj simulaciji, možda ste propustili izlazak nekih drugih igara koje nikako ne biste trebali preskočiti. 

>>FIFA 18 prodaje se 25 posto slabije nego prošli nastavak, ali nema razloga za brigu
 
Jedna od takvih igara je i Project Cars 2. Razvojni studio Slightly Mad Studios uglavnom se posvetio da brzu vožnju dočara što kvalitetnije i realnije i čini se kako je upravo to glavni fokus  igre. Zaboravite one stare Need For Speed fore kada letite ulicom 300 km/h i lagano se odbijate od zgrada i zidova. Project Cars 2 je napravljen za drugačiju publiku.
 
Igra izgleda vrlo dobro i donosi mnoštvo automobila i staza, ali umjetna inteligencija u igri malo zaostaje za cijelim proizvodom. Tako će protivnici nekada biti previše agresivni, a nekada ih neće uopće biti briga. Želite li iskusiti realnu simulaciju brzih utrka, ovo je igra za vas. Igra je izašla 22. rujna i možete ju kupiti na Steamu za nemali 59,99 eura. 
 

 
Još jedna popularna sportska simulacija ugledala je svjetlo dana krajem kolovoza, radi se o Madden NFL 18 EA Sportsa. Kako ovogodišnje izdanje pokreće Forstbite 3, igra izgleda bolje nego ikad, ali EA je propustio napraviti velike pomake u gameplayu. 
 
Dok su animacije i potezi dosta fluidniji nego prije, u igru je uvrštena tek nekolicina novih poteza i mehanika. Ono što će obradovati sve igrače je The Longshot story mod u kojem s Devinom Wadeom gradite vlastitu karijeru. Ono što NBA i FIFA imaju već neko vrijeme, napokon se vratilo u Madden nakon što je prije četiri godine iz njega izbačen Superstar mod. Igra je dostupna za PS4 i Xbox One.
 

 
Još jedna dugoočekivana igra je nedavno ugledala svjetlo dana. Radi se o Forza Motorspot 7, trkaćoj simulaciji za Xbox One i PC koja izgleda prekrasno. Deseta igra iz Forza serije izašla je 3. listopada, a igra donosi preko 700 automobila i 200 različitih konfiguracija staze kroz 32 lokacije. Teško da ćete kroz nju voziti baš svaki auto, na svakoj stazi i u svim vremenskim uvjetima. 
 
Za razliku od Project Cars 2, Forza Motorsport 7 ne ustraje toliko na realnosti već ide na ruku igračima i puno je susretljivija, pogotovo za one manje zahtjevne igrače. Za standardno izdanje igre potrebno je izdvojiti 59,99 dolara, ali pravim ljubiteljima trkaćih simulacija sigurno će se isplatiti. Uz kvalitetno računalo i ekran, Forza 7 izgleda fenomenalno.
 

 
Iako je izašlo još nekoliko igara, s razlogom ih nismo uvrstili. NBA 2k18 izaziva podijeljene reakcije među igračima, iako se navodno radi o najboljoj sportskoj simulaciji današnjice. Igra je na Steamu dobila tek peticu, uz uglavnom negativne kritike. 
 
Međutim, posljednjih dana sve češće viđamo odličnu igru StudioMDHR Entertainmenta, Cuphead. Radi se o klasičnom run and gun naslovu u stilu 1930-ih, a sve pozadine i likovi crtani su rukom, što joj daje poseban retro stil. 
 
Igra je u vrlo kratkom roku privukla veliki interes javnosti, a na Steamu i dalje ima najvišu moguću ocjenu 10 s isključivo pozitivnim kritikama. U moru AAA naslova jedna ovakva indie igra zaista odskače, a košta svega 20 eura. Da se radi o kvalitetnom naslovu potvrđuju i recenzije, a igra nigdje nije dobila manju ocjenu od osam. Dostupna je za Xbox One i PC-ju.
 
 

 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.