"Trljao sam oči i provjeravao sanjam li kad sam vidio rezultat Srbije i Engleske"

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL, Profimedia

SRPSKA U-21 reprezentacija izgubila je 9:1 kod vršnjaka u Engleskoj u kvalifikacijama za Euro 2025. Srbija je povela u 27. minuti, ali je do kraja doživjela debakl zbog kojeg su je kritizirali tamošnji mediji. Bio joj je to prvi poraz u kvalifikacijama. U prvoj utakmici s 2:0 pobijedila je Azerbajdžan.

Težak poraz mlade srpske reprezentacije komentirao je Nenad Lalatović (45), karizmatični, ali i kontroverzni srpski trener poznat po neobičnim izjavama. "Nisam gledao utakmicu, ali kada sam ujutro pogledao rezultat, bio sam u šoku. Gledam u telefon i trljam oči da vidim sanjam li. Stvarno nevjerojatan rezultat", rekao je Lalatović za Kurir.

"Nije mi jasno da je netko s 20 godina toliko bolji od nas"

Lalatović je bio trener brojnih klubova, a u šest utakmica tijekom 2017. godine vodio je i U-21 reprezentaciju Srbije. "Ne mogu prihvatiti da je netko bolji od nas s 20 godina, hajde da je bolji s 25-26 jer igra u boljem klubu, više trenira, jednostavno je kvalitetniji. 

Ali da je s 20 godina netko toliko bolji, meni to nije jasno. Mislim da ti momci moraju shvatiti što je reprezentacija, što je grb i himna i osjećaj kada obučeš dres s državnim grbom. Za mene nema ništa svetije i ljepše, moraju shvatiti da se moraju boriti kao lavovi kada izađu na teren.

Moraju biti zvijeri, trčati, krvariti, uklizivati, jer ova bruka nije samo njihova bruka. Ne brukaju samo sebe, nego i svoju porodicu. Ja to tako shvaćam, a kada će svi oni to razumjeti i kada će biti ratnici na terenu, ovo se sigurno neće događati", smatra Lalatović.

"Naši nogometaši jedu girose i brzu hranu"

Lalatović smatra kako postoji problem u srpskom nogometnom sistemu. "Naravno da postoji problem u sistemu, s našim igračima se slabo radi. Prehrana je slaba, katastrofalna. Naši nogometaši jedu girose i brzu hranu. Nije dovoljno raditi s igračima sat i pol vremena na treningu, treba im se posvetiti. 

Individualni rad je jako bitan, prvo s napadačima raditi na završnici, na šutu, pa s veznim igračima na dodavanjima. Obrana, naravno, treba raditi za sebe i tek na kraju ih treba sklapati u cjelinu. No bez individualnog rada nema ništa", zaključio je Lalatović.

Pročitajte više