Trostruka operacija: Gameiro-Kalinić-Bernard

Foto: Getty Images / Guliver Image

DOLASKOM Gonzala Higuaina svima je postalo jasno da za Nikolu Kalinića više nema mjesta u Milanu. Gennaro Gattuso ima mladog Patrica Cutronea, a tu je i Andre Silva, što znači da je odlazak hrvatskog napadača neminovan.

Njegov budući klub, ako se ne dogodi nešto nepredvidivo, bit će Atletico Madrid. Već neko vrijeme španjolski klub pregovara s Talijanima i vjerojatno će se na kraju dogovoriti o jednogodišnjoj posudbi s obaveznim pravom otkupa na kraju sezone. 

Međutim, nije dovoljan samo dogovor dvaju klubova i želja Kalinića da surađuje s Diegom Simeoneom. Bivši igrač Hajduka ovisi o - Kevinu Gameiru. Francuski napadač je na izlaznim vratima stadiona Wanda Metropolitano i pitanje je dana, pa čak i sata, kad će napustiti osvajača Europa lige. 

Gameiro je na korak do Valencije, gdje bi također trebao otići na jednogodišnju posudbu. Ako se to dogodi i oslobodi se mjesto u napadu, Atletico će pozvati Milan i Kalinić može krenuti prema Madridu na liječničke preglede. Tamo ga neće dočekati Šime Vrsaljko, koji je potpisao za Inter, ali će Hrvatska u europskom Superkupu 15. kolovoza u estonskom Talinu ponovno imati svoje igrače. Za Real bi tu trebali biti Luka Modrić i Mateo Kovačić, a za Atletico upravo Kalinić. 

No ni to nije kraj trostruke operacije u kojoj svi čekaju odlazak Gameira. Nakon njegovog transfera u Valenciju te Kalinićevog potpisa za Atletico, i Milan će dobiti pojačanje - Bernarda. Brazilca koji je slobodan igrač želi i Chelsea te mu nudi znatno veću plaću nego Rossoneri, ali on se odlučio za prelazak na San Siro zbog sunarodnjaka Leonarda koji ga je uvjerio u veliki povratnički projekt svjetskog nogometnog velikana. 

To znači da će, po službenoj potvrdi Gameirova transfera, još dva biti završena odmah nakon toga, a sva tri kluba dobit će što su i željeli. 

Gameiro je od 2016. do sada odigrao 82 utakmice za Atletico te zabio 27 golova uz 11 asistencija. Kalinić je prošlog ljeta stigao na San Siro i u 41 susretu zabio šest pogodaka, uz isto toliko asistencija, dok je Bernard nosio dres Šahtara od 2013., a u 157 mečeva zabio je 28 golova i upisao 35 asistencija. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.