VATERPOLO SVJETSKA LIGA

Tucak: Želimo pobijediti Srbiju, a Beograd će nam biti motiv više

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

HRVATSKI vaterpolisti plasirali su se u finale Super finala Svjetske lige koje se održava u Beogradu zahvaljujući 10:8 (5:1, 3:2, 2:4, 0:1) polufinalnoj pobjedi protiv Španjolske.

>> Vaterpolisti pobijedili Španjolsku za finale Svjetske lige protiv Srbije

Hrvatska će u finalu u nedjelju od 16.45 igrati protiv domaćina Srbije koja je u polufinalu svladala Australiju sa 16:11

Pobjednik Svjetske lige izborit će nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine.

"Znamo sve mane i prednosti Srbije"

Izbornik Ivica Tucak bio je zadovoljan trijumfom protiv Španjolaca, a najavio je i susret protiv Srbije u velikom finalu.

"Ovo ne ide u prilog ni Srbiji ni Hrvatskoj, mi smo dvije najbolje reprezentacije na svijetu. Naši igrači su već malo opterećeni godinama i kada se igraju Olimpijske igre, Svjetsko prvenstvo, to je ipak druga priča jer imaju po dva dana odmora, tako da će sutra presuditi tko bude spremniji i odmorniji.

Mane i prednosti Srbije znamo, kao što oni znaju naše, ali ono što ja želim je da svi zajedno uživamo u jednoj vrhunskoj, sportskoj vaterpolo predstavi jer su to dvije najbolje ekipe na svijetu koje su obilježile zadnjih 10 godina vaterpola.

"Ulog je ogroman, ali Beograd je motiv više"

Ulog je ogroman, mi smo možda u malo podređenom položaju jer igramo u Beogradu, ali s druge strane, neka nam to bude i neki motiv više. To ću igračima i reći, želim da sutra pobijedimo Srbiju u jednoj pravoj, sportskoj utakmici pa na kraju tko pobijedi, pruži ruku.

Ako to bude moja momčad, bit ću najsretniji čovjek na svijetu, a ako bude Srbija, ja ću im sportski čestitati", rekao je Tucak.

Hrvatska i Srbija su već odigrale utakmicu u grupnoj fazi, a tada je slavila Srbija s 11:10.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.