LIGE PETICE

Tuchel: I cijepljeni su zaraženi. Neću tjerati igrače da se cijepe

Foto: EPA-EFE

ENGLESKA Premier liga nalazi se u velikim problemima. U proteklih tjedan dana preko 100 igrača je završilo u epidemiološkim protokolima jer su bili pozitivni na koronavirus.

Razmišljalo se o privremenoj pauzi u prvenstvu, ali čini se kako do toga neće doći. Svoje mišljenje o aktualnoj temi cijepljenja i epidemije iznijeli su ugledni treneri poput Jurgena Kloppa, a svoje viđenje ponudio je Thomas Tuchel, trener Chelseaja.

"Neću tjerati igrače da se cijepe. I cijepljeni su zaraženi"

U razgovoru za otočke medije poručio je "Nisu samo necijepljeni zaraženi. Neki naši igrači su se cijepili, a pozitivni su. Ne želim upirati prstom ni na koga niti loviti necijepljene ljude. Svatko ima pravo na svoj izbor", rekao je pa dodao: "Ne možemo tjerati igrače da se cijepe. Možda će postojati neka pravila i svatko će odgovarati za sebe, ali svi imaju pravo na izbor."

Dodao je i kako je vrlo rezolutan i odlučan po tom pitanju: "Neću promijeniti svoje mišljenje o ovoj temi. Uostalom, imate stručnjake širom Europe pa neka oni pričaju o tome, ja sam tu da govorim o nogometu."

Chelsea se nalazi u lošem nizu. Ima tek dvije pobjede iz zadnjih šest kola, a ozljede i koronavirus su mu desetkovale momčad. Za Štefanje gostuje kod Aston Ville.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.