HRVATSKI IGRAČI

Tuchel: Kovačić je i dalje čudo od djeteta

Foto: EPA-EFE

CHELSEA i REAL odigrali su fantastičnu prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka u Londonu. Slavio je Real 3:1. Trostruki strijelac za Real bio je nevjerojatni Karim Benzema, koji je u samo tri minute (21. i 24.) zabio dva krasna gola glavom, da bi u 46. minuti iskoristio nevjerojatnu pogrešku golmana Mendyja.

Trener Bluesa Thomas Tuchel u izjavi nakon utakmice posuo se pepelom: "Ne možete očekivati dobar rezultat nakon ovakve izvedbe. Bili smo daleko od svoje razine. Pokušali smo igrati u novoj formaciji. Uništili smo utakmicu velikim pogreškama. Nikada nije stvar u jednom igraču ili više njih. To je na svima, uključujući mene." Dio javnosti i navijača smatra da je jedna od najvećih grešaka to što Mateo Kovačić nije započeo susret. 

To je posebno zanimljivo ako se pročita i posluša što je uoči susreta njemački trener rekao o hrvatskom reprezentativcu. Kovačić je navikao na to da ga cijene, ali vjerojatno ga nitko nikad nije ovako nahvalio. "Mislim da i dalje izgleda kao čudo od djeteta. Baš me današnji trening na to podsjetio. Ima fantastičnu osobnost, draga je osoba i skroman tip", započeo je Tuchel pa dodao:

"Jako je zainteresiran za ovu igru, voli trenirati i igrati za ekipu, to je čisto zadovoljstvo. Pratio sam njegovu karijeru iz davnih dana. Oduvijek se moglo primijetiti da ima ogroman talent za uspjeh, posebno kad je bio u Realu. Ključan je igrač za nas na terenu i izvan njega, presretan sam što ga treniram. Zna kako se mora ponašati i kakva kultura mora postojati u velikom klubu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.