TRANSFERI

Tudorov igrač je najluđa priča finala ludnice prijelaznog roka

Foto: Profimedia

BAMBA DIENG, 22-godišnji senegalski napadač Marseillea, doživio je 15 minuta slave zbog nevjerojatnog raspleta najluđeg dana karijere iako u njemu nije odigrao utakmicu. To je naime bio zadnji dan prijelaznog roka. Poznato je da taj dan u svakom prijelaznom roku znači neopisivu strku, paniku, preskupe kupnje i prodaje u zadnji tren te propale milijunske poslove. 

Strijelac 8 golova za Marseille prošle sezone, tijekom koje je većinom ulazio s klupe, ove sezone nije u planu novom treneru Igoru Tudoru pa je odlučio otići. Sve je dogovorio s Leedsom i krenuo na aerodrom kako bi odletio u Englesku potpisati za novi klub.

Međutim, putem do zračne luke stigla je bolja ponuda Nice pa je umjesto leta na drugi kraj Europe Dieng odabrao vožnju do 160 kilometara udaljene Nice te usput obavijestio Leeds da ga odbija. Dolaskom u Nicu prije potpisa ugovora za rivala njegovog aktualnog kluba ostala mu je još samo formalnost u vidu liječničkog pregleda.

Slijedilo je najveće razočaranje. Dieng nije prošao liječnički, zbog čega je Nica odustala od njegovog angažmana. Napadač se na to, nakon što je odbio Leeds zbog Nice, u kojoj je onda pao liječnički, pokunjen vratio u Marseille. Doista priča kakvu može stvoriti samo zadnji dan prijelaznog roka.