TRANSFERI

Turski prvak za devet milijuna eura doveo 14 igrača. Neki su svjetske zvijezde

Screenshot/Instagram

JEDAN od najboljih prijelaznih rokova, barem po dovedenim imenima, odradio je turski gigant Galatasaray.

Potrošili su svega devet milijuna eura, a uspjeli dovesti 14 igrača, od čega su na popisu neka itekako poznata imena. Najzvučniji je dolazak kolumbijskog centarfora Falcaa iz Monaca koji je stigao besplatno.

Iako su mu 33 godine, i dalje je prava napast u šesnaestercu. Dočekalo ga je oko 25 tisuća navijača u Istanbulu, što je kod turskih velikana normalna pojava kada im u klubove dolazi zvijezda najviše klase kao što je El Tigre.

Bez odštete su u Galatasaray još stigli Ryan Babel iz Fulhama, Okan Kucuk iz Bursaspora, Jimmy Durmaz iz Toulousea, Taylan Antalyali iz Erzurumspora, Sener Ozbayrakli iz Fenerbahcea te Adem Buyuk iz Malatyaspora.

Prvo su besplatno uzeli sve kvalitetno što su mogli iz domaćeg bazena pa su se okrenuli posudbama iz Europe.

Na besplatnu posudbu stigao je tako svjetski prvak s Francuskom Steven N'Zonzi iz Rome. Jeana Michaela Serija iz Fulhama uzeli su na posudbu za milijun i pol eura, za Marija Leminu platit će Southamptonu milijun eura za posudbu.

Iz Premiershipa su posudili i Florina Andonea iz Brightona. Za tog napadača platili su Englezima 700 tisuća eura za posudbu. Emrea Mora iz Celte Vigo posudili su za 600 tisuća eura i na kraju su napravili tek dva kompletna transfera.

Pet milijuna eura plaćen je stoper Standard Liegea Christian Luyindama dok će 300 tisuća eura pripasti nigerijskom klubu Enyimbi Abi za stopera Valentinea Ozornwafora.

Da slučajno ne budu u minusu pobrinuli su se izlaznim transferima na kojima su zaradili oko 9,3 milijuna eura pa su na kraju, eto, završili u plusu od oko 225 tisuća eura.

Galatasaray, turski prvak, loše je startao u prvenstvu. Nakon tri kola je deseti, no uz osvježenja u rosteru slavni Fatih Terim tek treba zasukati rukave.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.