U Berlinu opet američka himna: Vratio se Dwight Phillips!

U BERLINU opet svira američka himna. Dwight Phillips (31) treći je put u karijeri postao svjetski prvak u skoku u dalj. Za naslov na Svjetskom prvenstvu u Berlinu dovoljan mu je bio skok od 8.54 metra.

Posao mu je dodatno olakšao dosadašnji svjetski prvak i aktualni olimpijski pobjednik, Panamac Irving Saladino, koji je nakon tri prijestupa ostao bez plasmana.

Phillips je nakon naslova u Parizu 2003. i u Helsinkiju dvije godine kasnije krenuo silaznom putanjom i činilo se da mu karijera ide prema svome kraju. No, ove se godine vratio jači nego ikada, skočio je osobni rekord (8.74), a sjajnu je formu okrunio zlatom u Berlinu.

Drugo je mjesto pripalo Južnoafrikancu Godfreyju Mokoeni (8.47), dok je bronca završila oko vrata 21-godišnjeg Australca Mitchella Watta (8.37).

Kenijke preuzele vlast i na 5000 m!

Nakon što su prekinule etiopsku vladavinu na 10.000 metara, kenijske atletičarke isto su napravile i na upola kraćoj dionici, a Meseret Defar još je jednom ispala tragičarka utrke.

Dosadašnja svjetska prvakinja ponovno nije mogla izdržati završni sprint. Etiopljanku je najprije prestigla Vivian Cheruiyot, a u zadnjim metrima i druga Kenijka Sylvia Jebiwott Kibet.

Podsjetimo, Defar se potpuno raspala i u završnici utrke na 10.000 metara. Tada je završila tek na petom mjestu, dok se u subotnjoj utrci barem utješila broncom.

Svjetska doprvakinja iz Osake Vivian Cheruiyot Keniji je donijela prvo zlato u povijesti na 5000 metara. Posljednja tri naslova imala su etiopske vlasnice.

SP u atletici, 5000 m, finale (ž):

1. Vivian Cheruiyot (Ken) 14:57.97

2. Sylvia Jebiwott Kibet (Ken) 14:58.33

3. Meseret Defar (Eti) 14:58.41 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.