U BiH ljuti na Talijane: "Poštuju" nas kao da smo Andora ili Malta

Foto: EPA

AKTUALNI europski doprvaci Englezi pobijedili su prije četiri dana Bosnu i Hercegovinu 3:0 u pripremnom susretu igranom u Newcastleu. "Gordi Albion" je poveo u 60. minuti golom igrača Chelseaja i najboljeg mladog igrača Premier lige Colea Palmera iz kaznenog udarca nakon što je Benjamin Tahirović povukao Ollieja Watkinsa.

Bio je to trenerski debi za Sergeja Barbareza, koji ni u svojoj drugoj utakmici na klupi Bosne i Hercegovine neće imati lagan posao jer u nedjelju od 20:45 gostuje kod Italije u još jednom prijateljskom dvoboju. Mediji Hrvatskoj susjedne države jako su se pobunili na tretman koji BiH ima u Italiji.

"Ponašaju se kao da smo Andora ili Malta"

Tako SportSport u tekstu pod naslovom "Talijani su pokazali koliko nas "poštuju": Kao da smo Andora ili Malta" piše kako su Talijani u najavi utakmice napravili nekoliko velikih grešaka koje pokazuju da ne prate i ne poštuju njihovu reprezentaciju.

Primjerice, talijanski mediji su u predviđenu početnu momčad stavili bar dva igrača koja neće igrati. Jedan je Edin Džeko, koji ima ozljedu ramena, a vratar Nikola Vasilj neće braniti po dogovoru s izbornikom. No, najviše im zamjeraju što neki talijanski portali i dalje pišu da je Savo Milošević izbornik BiH iako to nije već skoro dva mjeseca.

"Djeluje kao da su nas Talijani u najmanju ruku svrstali u rang malih selekcija kao što su Andora ili Malta i za koje nije važno ni znati neke najosnovnije informacije. Istu grešku napravili su i engleski mediji i to možda najbolje govori koliko nas (ne)ozbiljno shvaćaju rivali", piše SportSport.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.