AUSTRALIAN OPEN

U finalu Australian Opena igrat će prva i 30. tenisačica svijeta

Foto: EPA

U FINALU turnira tenisačica na Australian Openu igrat će prva igračica svijeta Australka Ashleigh Barty i 27. nositeljica Amerikanka Danielle Collins. Barty, kojoj je plasman u finale Australian Opena najbolji rezultat ondje, stigla je do meča za naslov pobjedom protiv Amerikanke Madison Keys sa 6:1, 6:3 i ciljat će svoju treću Grand Slam titulu. Collins, 30. tenisačica svijeta, nikad dosad nije bila u finalima na najjačim turnirima.

Za aktualnu pobjednicu Wimbledona i osvajačicu Roland Garrosa iz 2019. godine, ovo je prvo u Melbourneu, a ujedno i prvo finale za Australce na domaćem Grand Slamu od 2005., godine kada je Lleyton Hewitt u meču za naslov izgubio od Rusa Marata Safina. Ako pobjedi u subotnjem finalu, Barty će postati prva Australka koja je osvojila Australian Open nakon 1978. godine kada je trijumfirala Chris O'Neil.

Collins, koja je u drugom kolu bila bolja od Ane Konjuh, u polufinalu je iznenadila sedmopostavljenu Igu Swiatek sa 6:4, 6:1. Dosad su Collins i Barty međusobno igrale četiri puta. Prva tri meča uzela je Australka, a Collins smanjila tu prednost u ovogodišnjem izdanju turnira u Adelaideu, kada je slavila u dva seta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.