Transferi

U HNL stigao igrač Barcelone

Foto: Profimedia, NK Gorica

MOUSSA WAGUE novi je igrač Gorice. Senegalski reprezentativac stigao je iz Barcelone u Goricu i potpisao do kraja sezone.

"Osjećam se odlično, jedva čekam ponovno igrati, nakon gotovo dvije sezone bez službenih utakmica. Veliki stadioni, sjajna atmosfera, sve je to lijepo, ali nije i najbitnije. Meni je najbitniji nogomet, želim pomoći momčadi, pobjeđivati i ići prema naprijed", rekao je 23-godišnji Wague.

Barcelona ga je 2018. godine belgijskom Eupenu platila pet milijuna eura, ali su njegovu karijeru na Camp Nouu unazadile ozljede. U prvu sezonu i pol uglavnom je nastupao za B momčad, ali je upisao i nekoliko nastupa za prvu ekipu, uključujući i dva u Ligi prvaka, potom je najprije poslan na posudbu u francusku Nicu, a prošle sezone u PAOK. U Grčkoj je igrao standardno, ali je nakon tri mjeseca sve upropastila teška ozljeda. 

"Imao sam 19 godina kada sam potpisao ugovor s Barcelonom, to je bilo ostvarenje mojih snova, jedno predivno iskustvo. Upoznao sam jako puno sjajnih igrača, ispočetka sam bio malo sramežljiv razgovarati s njima, ali kroz neko vrijeme, kroz treninge i utakmice, navikneš se da si i ti dio te ekipe.

Prvo sam krenuo u B momčadi, a nakon jedne sezone priključen sam prvoj momčadi. Nakon godinu i pol u Barceloni, otišao sam na posudbu u Francusku, u Nicu, međutim krenula je korona, odigrao sam samo pet utakmica i sve je stalo. Sezonu poslije toga otišao sam na posudbu u PAOK, odigrao sam nekoliko utakmica i onda se dogodila strašna ozljeda koja me odvojila od travnjaka na duže vrijeme", rekao je Senegalac.

Wague je drugi nogometaš koji direktno iz Barcelone prelazi u HNL. Stoper Borja Lopez koji je prethodno upisao jedan nastup za prvu momčad Barcelone to je učinio 2017. kada je Hajduk za njega platio 200 tisuća eura. U početku je izgledao kao pojačanje, ali ubrzo su krenule oscilacije. Nakon tri godine u Sporting Gijonu ovog ljeta prešao je u belgijskog prvoligaša Zulte Waregem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.