K-1

U K-1 pobjeđuje se pod hrvatskom zastavom. Cro Copov učenik došao do druge pobjede

Foto: Twitter

SATHOSHI ISHII u rujnu ove godine odlučio se povući iz MMA organizacija u kojima je nastupao i prebaciti se u svijet kikboksinga. Debitirao je u K-1, promociji čiji je jedan od najvećih boraca u povijesti Mirko Cro Cop Filipović, inače Ishijev mentor, i to pobjedom nad Japancem Ryaom Aitakom.

Jednako uspješan bio je i u svojoj drugoj K-1 borbi. Slavio je protiv iskusnog Japanca Ruija (13-11-1). Do pobjede je došao na bodove, jednoglasnom sudačkom odlukom. Osim što je slavio, uspio je to učiniti u Osaki, svom rodnom gradu, stoga je ovaj meč posebno značajan za Ishiija, koji nastupa pod hrvatskom zastavom.

Napreduje u kikboksu

Nakon pobjede oglasio se na Twitteru i poslao kratku poruku. ''Uspio sam pobijediti. Nastavit ću davati sve od sebe", napisao je Ishii.

Pomalo je iznenađujuće da Ishii niže pobjede u kikboksingu kad se uzme u obzir da je 2008. bio olimpijski prvak u judu, ali ne treba zanemariti da ovaj 34-godišnji borac iza sebe ima čak 37 profesionalnih mečeva, a kroz treninge s Cro Copom očito je napredovao i kao kikboksač.

Pročitajte više