NBA LIGA

U ludoj NBA noći dva igrača zabila preko 50 koševa i izgubila

Foto: Getty Images / Guliver Image

PRVI PUT nakon 2005. godine dva su igrača iste večeri u NBA ligi zabila više od 50 koševa. 

Damian Lillard odigrao je utakmicu karijere i za jedan poen nadmašio svoj dosadašnji rekord ubacivši okruglih 60 koševa u koje je ugradio sedam trica i pogodio svih 15 slobodnih bacanja. 

D'Angelo Russell također je ostvario rekord karijere s 52 koša.

Posljednji put dva su igrača iste večeri u NBA ligi išla preko 50 još prije 14 godina, kad su to učinili Vince Carter i Allen Iverson.

Međutim, sinoć su oba rekordera izgubila. Lillardovi Portland Trail Blazersi pali su kod kuće 119:115 protiv Brooklyn Netsa, za koje je Kyrie Irving zabio 33 koša.

Mario Hezonja ponovno je bio u početnoj petorci Blazersa, na poziciji krilnog centra pa, iako je završio sam skromnih šest poena (šut 2-9), uhvatio je čak devet skokova, a imao je i po jednu asistenciju i osvojenu loptu. Bivši igrač Cedevite Džanan Musa za Netse je ubacio dva poena za pet minuta igre i tako se u trećem ovosezonskom nastupu prvi put upisao u strijelce.

Russelovi Golden State Warriorsi, kojima su ozlijeđene sve zvijezde, izgubili su nakon produžetka 125:119 od Minnesota Timberwolvesa za koje je zablistao Andrew Wiggins s 40 koševa.

Bio je to tek drugi put u povijesti NBA lige da su dva igrača zabila 50 ili više koševa i obojica izgubila. To se dogodilo samo Georgeu Gervinu (63 koša) i Davidu Thompsonu (73) posljednjeg dana sezone 1978. kad su se njih dvojica borila za naslov najboljeg strijelca.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.