U Torinu postoji mjesto gdje se još navija za Zidanea

Foto: EPA

JUVENTUS u prvom četvrtfinalnom ogledu Lige prvaka dočekuje Real Madrid. Ususret sutrašnjem meču u Torinu velika se medijska pozornost pridaje i Zinedineu Zidaneu.
 
Realov trener u jednom je dijelu svoje plodonosne igračke karijere nastupao za Juventus čiji je dres nosio od srpnja 1996. do kolovoza 2001. godine. Tada je za ondašnju rekordnu transfernu odštetu od 77,5 milijuna eura otišao u Real Madrid.
 
Francuzov se dolazak u Torinu očekuje s golemim nestrpljenjem, ponajviše u lokalnom restoranu Angelino koji je nekadašnji Juventusov maestro tijekom petogodišnjeg boravka svakodnevno posjećivao sa svojim suigračima. S godinama je uspostavio specifičnu prijateljsku vezu s vlasnikom Angelinom prema kojem poznati restoran i nosi ime.  
 
"Nije me nazvao niti se najavio. Međutim, siguran sam da će nas posjetiti", otkrio je Angelino Marcinim novinarima dok im je pokazivao fotografije Zinedinea Zidanea u zagrljaju s Pavelom Nedvedom i Gianluigijem Buffonom.
 
"Zidane je jedan od najvećih igrača koje je Juventus imao. Dok je bio igrač, ničime nije odavao da će jednom biti trener. Da ste me tada pitali hoće li postati uspješan trener, rekao bih vam da nema šanse da postane trener i da će osvojiti Ligu prvaka. Danas sam siguran kako će jednog dana trenirati Juventus", s pozitivnim je nadanjima rekao vlasnik torinskog restorana.
 

 
Angelino se pohvalio i Zidaneovim potpisanim reprezentativnim dresovima s kojima je osvojio Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. i Europsko prvenstvo u Belgiji i Nizozemskoj, kao i činjenicom kako je trofejni francuski igrač bio blizak s bivšim šefom kuhinje Robertom Falveom kojeg je preporučio za glavnog kuhara nacionalne reprezentacije tijekom Svjetskog prvenstva 1998. i Europskog prvenstva dvije godine kasnije.
 
"Za koga ćemo navijati? Prvo sam navijač Juventusa, a tek onda Zidanea. Međutim, znam da će mnogi Torinezi navijati za Zidanea. Voljen je čovjek izuzetnih karakternih osobina", zaključio je Angelino pred sutrašnju utakmicu i pretpostavljeni susret s omiljenom mušterijom.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.