Uefa glasno upozorila navijače Hajduka: Rasističko hukanje nećemo tolerirati!

DVA DANA prije početka uzvratnog dvoboja trećeg pretkola Europske lige između Hajduka i Žiline na Poljudu, iz Uefe je stigao dopis o posljedicama eventualnog rasističkog ponašanja navijača splitskog kluba.

Prema dokumentu koji je stigao, u slučaju hukanja crnoputim igračima sudac će upozoriti na mogućnost prekida utakmice. Ukoliko se rasistički ispadi ponove još jednom, glavni sudac prekinut će utakmicu na pet do deset minuta i poslati igrače u svlačionicu. Ukoliko arbitar i treći put primijeti rasističke povike, utakmicu će prekinuti, a domaću momčad snaći će teške pravne posljedice.

Uslijed gorespomenute obavijesti, čelnici Hajduka mole sve navijače Bijelih da se suzdrže od bilo kakvog rasističkog ponašanja, jer bi isto moglo imati veliku štetu za klub s Poljuda. Navijače se moli za fer i korektno ponašanje, kako bi sve proteklo i najboljem redu i kako bi Hajduk eventualno mogao nastaviti daljnje natjecanje u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Dodajmo kako će glavni sudac sutrašnje utakmice biti Nizozemac Hendrikus S.H. (Bas) Nijhuis, dok su mu pomoćnici sunarodnjaci Arend Brink i J.F. Hans Olde Olthof. Delegat je Danac Christian Kofoed, a kontrolor suđenja Gunter Benko iz Austrije.

Inače, nogometaši Žiline danas poslijepodne stižu u Split. U 18.30h upriličit će se press konferencija gostujućeg trenera, dok je za 19.30 sati zakazan trening gostujuće momčadi na glavnom poljudskom travnjaku. Trening Hajduka na rasporedu je u 20.30.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.