Europa liga

UEFA na tribine poslala djecu da spriječi rasizam. Djeca razočarala ponašanjem

Foto: Petr David Josek/AP Photo/Guliver Image

NA UTAKMICI Europa lige između Sparte Prag i Glasgow Rangersa na tribinama je bilo 10 tisuća djece, ali svejedno su se čule rasističke uvrede za finskog veznjaka Glena Kamaru, koji nastupa za škotski klub.

Navijači Sparte su u kolovozu rasistički vrijeđali veznjaka Monaca Aureliena Tchouamenija, nakon čega je UEFA kaznila klub tako što je dozvolila samo ulazak navijača do 14 godina.

Ipak, ni ovo nije riješilo problem jer su djeca zviždala na svaki Kamarin dodir s loptom, objavio je Jordan Campbell, novinar uglednog The Athletica.

Kamara je i ranije trpio rasističke uvrede kada je igrao protiv Sparte. Naime, češki nogometni reprezentativac Ondrej Kudela drastično je kažnjen zbog vrijeđanja veznjaka Rangersa nakon susreta osmine finala Europske lige prošle sezone. Kudela je zbog toga propustio Euro, jer je UEFA odbila njegovu žalbu na kaznu od 10 utakmica zabrane nastupa zbog rasističkog ponašanja.

Sparta je večeras pobijedila Rangerse 1:0 golom Hancka u 29. minuti, a Kamara je u 74. minuti dobio drugi žuti karton i ranije napustio travnjak.

U redovima Rangersa cijeli susret je odigrao hrvatski lijevi bek Borna Barišić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.