UEFA: Ovo je sastav Hrvatske za Albaniju

Foto: EPA

HRVATSKA i Albanija u srijedu u 15 sati u Hamburgu igraju utakmicu drugog kola skupine B Europskog prvenstva. Hrvatska je u prvom susretu doživjela težak poraz od Španjolske (3:0), dok je Albanija izgubila od branitelja naslova Italije (2:1). Momčad izbornika Zlatka Dalića, stoga, očekuje možda i najvažnija utakmica u borbi za prolazak u nokaut-fazu. Podsjetimo, po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u osminu finalu, kao i četiri od šest najboljih trećeplasiranih. 

UEFA je na svojoj službenoj stranici objavila sastav koji bi Dalić mogao izvesti protiv Albanaca, a vidite ga na grafici.

UEFA vjeruje da će Dalić napraviti dvije promjene

Pokaže li se UEFA-ina prognoza točnom, Dalić bi mogao napraviti dvije promjene. Borna Sosa upao bi umjesto Marina Pongračića i zauzeo mjesto na lijevom boku, dok bi se Joško Gvardiol vratio na svoju prirodnu stopersku poziciju.

Mjesto u veznom redu, uz Luku Modrića i Matea Kovačića, dobio bi Luka Sučić, dok bi Marcelo Brozović završio na klupi. Podsjetimo, Bild je također objavio da bi Brozović, iza kojeg je prva sezona u Saudijskoj Arabiji, mogao ispasti iz prvih 11.

Sučić je kao član RB Leipziga prije dvije godine doživio tešku ozljedu, a zatim i operaciju koljena, koja je usporila njegov razvoj kao jednog od najvećih hrvatskih talenata. Dalić ga je protiv Španjolaca uveo u 65. minuti.

Dalić najavio promjene

Da će biti promjena za Albaniju, najavio je i sam Dalić na konferenciji za medije održanoj dan nakon poraza od Španjolaca. "Analizirat ćemo nas i Albaniju, pokušat ćemo nešto drukčije u toj utakmici, a ona nam jako puno znači. U biti, moramo pobijediti i tako se moramo spremati i raditi promjene.

Ne mogu sad o detaljima još, ali moramo promijeniti neke stvari u pristupu, koji nije bio dobar. Dvije utakmice su pred nama, sve je u našim rukama i ne smijemo potonuti i izgubiti energiju. Desilo se i idemo dalje", rekao je Dalić.

Hrvatsku nakon utakmice s Albanijom, u ponedjeljak, 24. lipnja očekuje susret s Talijanima. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.