UEFA zatvorila sjever na Maksimiru

Foto: Marko Prpić/Pixsell

NAKON što je senzacionalno ispao iz Europe u dvije utakmice protiv skromnog Skenderbeua, Dinamo je pogodila još jedna loša vijest.

UEFA je Dinamo obavijestila da je kažnjen zbog upotrebe pirotehničkih sredstava i rasističkog ponašanja na prvoj utakmici protiv Skenderbeua, 17. kolovoza, koja je završila 1:1.

Dinamo je kažnjen s 5000 eura i zatvaranjem sjeverne tribine na sljedećoj europskoj utakmici, koje u Zagrebu neće biti najmanje deset mjeseci. Maksimirski klub zatražio je dodatno obrazloženje, a navodno je kažnjen zbog skandiranja "Mamiću, cigane" i transparenta s prekriženom glavom "savjetnika kluba".

Dinamo je dosad dobio stotinjak kazni od UEFA-e, a u blagajnu krovne europske nogometne federacije uplatio je oko milijun i pol eura od 1990. godine. Najveće kazne, čak 200.000 eura, plaćao je dvaput. Prije sedam godina zbog nereda na utakmicama protiv Udinesea i Spartaka, i prošle godine zbog kršenja financijskog fair-playa.

U ožujku ove godine Dinamo je UEFA-i uplatio 40.000 eura zbog divljanja Boysa u Torinu, uoči utakmice Lige prvaka protiv Juventusa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.