SEHA liga

Ukrajinski klub napušta SEHA ligu zbog politike svoje države

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

PRIJE samo mjesec dana SEHA je dobila veliko pojačanje u svom sastavu. Motor iz Zaporožja, sudionike Lige prvaka, priključio se preostalim rukometnim ekipama. Slavili su to ljudi iz najjače regionalne rukometne lige.

"To je velika stvar za nas, ulazak Motora pokazatelj je kako nam liga napreduje svake sezone. Iduće sezone igrat će se u dvije skupine po šest klubova, što je također dobro za rukomet", kazao je tada predsjednik SEHA-e Mihajlo Mihajlovski.

No danas je priča dobila sasvim drugačiji ishod. Motor ipak neće u SEHA ligu jer mu to ne dopušta matični, ukrajinski savez. U prijevodu, to je politička odluka donesena nakon konzultacija saveza i državnog vrha.

Razlog je sponzor SEHA lige Gazprom, ruski gospodarski div čije je ime i dio naziva lige. Ukrajinci imaju zakon prema kojem se nijedna ruska tvrtka ne može reklamirati na teritoriju njihove države.

Tako je liga spala na deset klubova jer nakon Motora, 12. je trebala postati mađarska Tatabánya. Ako je uvrste, čelnici SEHA lige moraju u potragu za 12. klubom.

Zasad na stranicama lige (počinje 3. rujna) stoji deset klubova, sudionika nove sezone: PPD Zagreb, Nexe (Hrvatska), Izviđač (BiH), Meškov Brest (Bjelorusija), Metalurg, Vardar (Makedonija), Steaua (Rumunjska), Tatran Prešov (Slovačka), Vojvodina, Željezničar (Srbija).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.