Uljezu u engleskoj svlačionici sudi se u petak

PAVLOSU JOSEPHU, 32-godišnjemu engleskom navijaču koji je, tražeći zahod na stadionu u Cape Townu, upao u svlačionicu engleske nogometne reprezentacije, određen je datum suđenja.

Na specijalnom sudu u Cape Townu, posebno ustanovljenom za hitno rješavanje sporova tijekom Svjetskog prvenstva, Josephu je sudac Aziz Hamied zakazao ročište za petak, 25. lipnja.

Pred sud je Joseph prepraćen nakratko u ponedjeljak, a sudac mu je odredio jamčevinu za boravak na slobodi do rasprave u petak u iznosu od 54 eura. Do sudskog rješenja, međutim, Englez ne može pohoditi utakmice u Južnoj Africi, a oduzeta mu je i putovnica kako ne bi napustio zemlju.

Nakon što je već, kako tvrdi, slučajno upao u svlačionicu Engleza besciljno lutajući utrobom stadiona, Joseph je iskoristio priliku za klasičnu navijačku bukvicu engleskim nogometašima nakon njihova remija (0:0) protiv Alžira. Posebno se okomio na Davida Beckhama, koji se usudio pitati ga kako je dospio do prostora u kojem su nogometaši.

Osim Engleskoga nogometnog saveza (FA) i organizatora, na procesuiranju Josepha inzistirala je i Međunarodna nogometna federacija (FIFA), posebno osjetljiva na pitanje sigurnosti nogometaša na SP-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.