Ultrasi Lazija: Tudor je go*no od čovjeka

Foto: Profimedia

ULTRASI LAZIJA, poznati po ultradesničarskim stavovima, točnije veličanju fašizma, ustali su protiv hrvatskog trenera svog kluba. Igor Tudor preuzeo je Lazio krajem ožujka. 

Do kraja sezone vodio je momčad u 11 utakmica, u kojima je ostvario 6 pobjeda, 3 remija i 2 poraza. Ekipu potpuno uzdrmanu pod Maurizijom Sarrijem odveo je u Europu. No, izgubio je dvije najvažnije utakmice, prvenstveni gradski derbi od Rome i polufinale kupa od Juventusa.

Ipak, razlog hejta ultrasa Lazija prema Tudoru nema veze s tim, nego s, kako pišu, njegovim ljudskim osobinama. Pred ulazom na sjevernu tribinu rimskog Olimpica razvili su transparent s natpisom: "Kao trenera treba ga tek vrednovati, ali kao čovjek... Tudor je go*no."

Navijači prosvjedovali dok su trener i predsjednik razgovarali o Tudorovoj budućnosti u klubu

To se događalo dok su Tudor i Lazijev predsjednik Claudio Lotito bili na sastanku. Naime, talijanski insajder Nicolo Schira tvrdi da bi Tudor usprkos dobrim rezultatima mogao dobiti otkaz. "Tudorova budućnost u Laziju upitna je unatoč Lotitovom demantiranju. Hrvatski trener nije u dobrim odnosima puno igrača (Guendouzi, Rovella, Isaksen, Cataldi, Immobile, Romagnoli i Luis Alberto) i Lazio razmišlja hoće li nastaviti s Tudorovim projektom ili promijeniti trenera", napisao je Schira jučer u prvoj objavi. Nedugo zatim, Schira je napisao da će "Tudor i Lotito večeras održati sastanak na kojem će odlučiti o budućnosti trenera i planovima Lazija za iduću sezonu".

Talijanski mediji: Tudor je u lošim odnosima s nizom igrača Lazija

Odluku o Tudorovom dolasku u rimski klub zajednički su donijeli predsjednik kluba Claudio Lotito i sportski direktor Angelo Fabiani. Potvrdio je to Fabiani prokomentiravši i glasine da bi Tudor, unatoč ugovoru koji ima i za sljedeću sezonu, na kraju ove sezone mogao napustiti klub. Nedavno je Corriere dello Sport objavio članak u kojem piše da je Tudor stigao kako bi uveo red u svlačionicu, u kojoj je vladala vrlo negativna atmosfera u posljednjim tjednima pod Maurizijem Sarrijem. Tudoru je to uspjelo samo nakratko, a zapravo se više radilo o zadovoljstvu igrača što je Sarri bivši. "Buntovno ponašanje svlačionice se nastavilo", piše u tekstu.

Direktor Lazija: Planiramo budućnost s Tudorom

Fabiani sve ovako komentira: "Čujem da bi Tudor mogao otići na kraju sezone. Pod ugovorom je i za sljedeću godinu i mi svoju budućnost planiramo s njim. Ciklusi se otvaraju i zatvaraju. Naš prošli zatvoren je sa Sarrijem, a sad se otvara novi s mladim igračima koji imaju međunarodno iskustvo. Ne želim igrače starije od 30 godina osim ako nisu sjajna prilika. Želimo pratiti model Feyenoorda i Bayera."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.