Umag od sljedeće sezone na betonu?!

ŠUŠKANJA su se pokazala istinita. Umag bi nakon 20 godina mogao promijeniti podlogu, a od sljedeće sezone tenisači bi na Croatia Openu mogli igrati na betonu. Takvu informaciju potvrdio je direktor turnira Slavko Rasberger dodavši da sve ovisi o tome hoće li to odobriti ljudi u ATP-u.

> Uz Ivana Dodiga, braća Đoković najveća atrakcija drugog dana Croatia Opena

"Razgovarajući s igračima došli smo do zaključka da bi u ovom terminu puno bolja opcija bila da se turnir održava na betonskoj podlozi. Ja ću uputiti upit ATP-u i vidjeti što će oni odlučiti. Naravno da im se na glavi diže kosa samo od pomisli da će Europa izgubiti još jedan turnir na zemlji, no to je za nas najbolja opcija."

A od ove godine u Stella Marisu već postoji jedan betonski teren identičan onima na kojima se igra američka turneja. Teren je izgrađen kako bi tenisači koji nakon Umaga odlaze u Ameriku dobili priliku nekoliko dana trenirati na betonskoj podlozi.

Činjenicu da mu od najboljih hrvatskih igrača na turniru igra tek Ivan Ljubičić, Rasberger je objasnio upravo terminom i podlogom koja Hrvatima ne odgovara jer se i Čilić i Karlović trenutačno spremaju za nastavak sezone. No, obojica u umaškom tjednu pauziraju, pa je Rasbergerova teorija zazvučala tim neuvjerljivije. Problemi su vjerojatno ipak negdje drugdje...

"Ja poštujem njihove razloge i odluku njihovih timova. Vjerujte mi, nigdje na svijetu ne bi dobili ovakve uvjete kao što im ja nudim. Čuo sam razne priče da je Đoković prije dvije godine dobio više stimulacije nego Ljubičić. To nije istina. Uvjeravam je da je Ljubo dobio duplo veću cifru nego Novak. Tako da u tome sigurno nije problem", objasnio je Razberger koji tvrdi da će unatoč pričama da je ovo posljednji Umag, on i sljedeće godine voditi turnir.

"Svake godine ista priča. Neki dan su me policajci na izlazu pitali je li istina da se turnir seli negdje drugdje, a ja sam im odgovorio da će me i sljedeće godine pitati isto pitanje", zaključio je Rasberger.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.