LIGE PETICE

Umirovio se Aritz Aduriz

Foto: EPA

ARITZ ADURIZ, ikona Bilbaa i španjolskog nogometa, danas je objavio emotivno pismo na društvenim mrežama kojim se oprostio od nogometa.

Ovaj legendarni 39-godišnjak karijeru je trebao završiti baskijskim derbijem protiv Real Sociedada u finalu Kupa kralja, ali koronavirus je pokvario sve planove.

Oproštaj

"Došao je taj trenutak. Puno puta sam ponavljao da vas nogomet ostavi prije nego što vi ostavite njega... Jučer su doktori preporučili da odem na operaciju, bolje prije nego kasnije, kako bih ugradio umjetni kuk i pokušao nastaviti koliko-toliko normalan život", počeo je Aduriz pa nastavio:

"Nažalost, moje tijelo je reklo da je dosta. Ne mogu pomoći svojim suigračima kako bih želio i kako oni to zaslužuju. I ovo je život profesionalnog sportaša. Jednostavno, jako jednostavno... Nažalost, suočavamo se s puno ozbiljnijom i bolnijom situacijom. Pandemija nam je nanijela nepopravljivu štetu i svi zajedno se moramo nastaviti boriti."

Rekao je dosta

"Zbog toga, ne brinite za mene... Zaboravimo na završetke iz bajki, jer bit će vremena da se oprostimo. I da, došlo je vrijeme da kažem zbogom. Za mene je ovdje kraj, kraj mog puta, nezaboravnog i prelijepog od početka do kraja. Hvala vam puno", poručio je Aduriz.

Aduriz u svojoj bogatoj karijeri dugoj dva desetljeća nije igrao samo klub iz San Sebastijana, ali je za Athletic odigrao preko 400 utakmica i postigao 172 gola.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.