Umirovio se bivši kapetan Chelseaja i Engleske

Foto: EPA

BIVŠI branič Chelseaja Gary Cahill otišao je u mirovinu s 36 godina. Nastupao je i za Aston Villu, Burnley, Sheffield United, Bolton, Crystal Palace i Bournemouth, koji mu je bio posljednji klub u karijeri. Upisao je 61 nastup za englesku reprezentaciju.Od ljeta je bez kluba te je na Instagramu uz poruku objavio da završava igračku karijeru.

Bio je kapetan Chelseaja i Engleske te osvojio Ligu prvaka

"Nogomet je igra koja mi je pružila toliko užitka i uspjeha. Dok sam donosio odluku da ću objesiti kopačke o klin, shvatio sam da sam dao sve od sebe. Postigao sam stvari o kojima sam nekoć sanjao, stvorivši nevjerojatna sjećanja. Od nevjerojatnih uspjeha poput osvajanja Lige prvaka i Premier lige, do privilegije da budem kapetan svoje države i Chelseaja u momčadi koja je osvojila FA kup.

Stekao sam fantastična prijateljstva s ljudima diljem svijeta, od suigrača, menadžera i neopjevanih heroja iza scene. Želim vam reći veliko hvala. Nije lako donijeti odluku o prestanu igranja. Proveo sam 20 godina svakodnevno trenirajući, ulažuži u rad kako bih bio u najboljoj mogućoj formi za utakmicu i kako bih pomogao momčadima za koje sam igrao.

Imao sam vremena razmisliti o svojim mogućnostima te osjećam da je sada vrijeme za prelazak u sljedeću fazu karijere. Posebna zahvala ide mojoj sjajnoj obitelji koja me podržavala i bila uz mene. Sada s njima mogu provoditi kvalitetno vrijeme, čemu se veselim.

Nogomet će uvijek biti dio onoga što jesam i volim, pa je ovo samo kraj poglavlja. Važno je gledati unaprijed, a ne unatrag jer počinje novo poglavlje mog života", poručio je 36-godišnji Cahill, kojem su sreću u komentarima zaželjeli Kepa Arrizabalaga, Cesar Azpilicueta, John Terry, Joe Hart, Mason Mount i drugi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.