NOGOMET

Umro je Radomir Antić

Foto: EPA

UMRO JE Radomir Antić. Bivši izbornik Srbije te bivši trener Real Madrida, Atletica i Barcelone preminuo je u Madridu u 71. godini.

Jedini je čovjek koji je s klupe vodio sva tri španjolska velikana, iako je najviše vezan bio upravo uz Atletico s kojim je 1996. ispisao povijest kad je osvojio La Ligu i Kup kralja. Atletico je i objavio vijest o njegovoj smrti na svojim društvenim mrežama. 

"Obitelj našeg kluba žali zbog smrti jednog od naših legendarnih trenera, Radomira Antića. Zauvijek ćeš biti u našim srcima. Počivaj u miru", priopćio je madridski klub.

Imao je bogatu igračku i trenersku karijeru

Prema prvim informacijama, Antić je bio teško bolestan već neko vrijeme i nije uspio pobijediti u najvažnijoj životnoj utakmici.

Igračku karijeru počeo je u Slobodi iz Užica da bi 1968. prešao u Partizan. Igrao je još za Fenerbahče, Zaragozu i Luton, a 1988. počela je njegova trenerska karijera. Osim Atletico Madrida, u Španjolskoj je vodio Zaragozu, Oviedo, Barcelonu i Celtu. Posljednje poslove imao je u Kini, vodeći Shandong, pa Hebei do 2015.

Svoj prvi i jedini nastup u dresu reprezentacije Jugoslavije upisao je 26. rujna 1973. u Beogradu, na prijateljskom susretu s reprezentacijom Mađarske (1:1). Antić je tada odigrao svega desetak minuta jer je utakmicu započeo s klupe. U igru je ušao u 80. minuti umjesto ozlijeđenog Franja Vladića, koji je prethodno u 62. minuti zamijenio Vladimira Petrovića Pižona.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.