URUGVAJ - RUSIJA Borba za prvo mjesto skupine A

Foto: Index

DRUGI susret iz skupine A, onaj zanimljiviji i važniji za daljnji tijek natjecanja, igra se od 16 sati u Cosmos Areni u Samari. Rusija traži dobar rezultat protiv Urugvaja koji bi ih ostavio na prvom mjestu.

Nakon dva kola obje reprezentacije imaju maksimalan učinak. Rusija je tako nastavila dobru tradiciju domaćina koji prolazi skupinu, te je neslavna čast jedine države domaćina koja nije prošla grupu ostala Južnoafričkoj Republici. Domaćini su uvjerljivo slavili protiv Saduijske Arabije i Egipta, ali najveći izazov ih očekuje upravo protiv Urugvaja, koji je i više nego samozatajno slavio u oba susreta, s minimalnih 1:0.

Iako su prije prvenstva proglašeni od većine ruskih novinara "najgorom ruskom ekipom u povijesti" ovi dečki nisu zakazali i okrenuli su navijače na svoju stranu. Najbolje je to dočarao Aleksandar Golovin: "Predivno je vidjeti pune tribine na svakoj utakmici koju igramo. Navijači su tu zbog nas, a mi im pokušavamo vratiti najviše što možemo na terenu."

Urugvaj se nije proslavio u prve dvije utakmice. prozvani Luis Suarez zabio je protiv Saudijske Arabije i donio važne bodove svojoj ekipi. Upravo će Suarez predvoditi napad Urugvaja protiv Rusije, sa samo jednim motivom: "U svakoj utakmici idemo na pobjedu."

Ukoliko Rusija ne izgubi, osvojit će prvo mjesto u skupini i čekati rasplet situacije u skupini B, čiji susreti počinju u 20 sati.

Očekivane postave:

Urugvaj (4-4-2): Muslera; Cacares, Godin, Gimenez, Varela; Bentacur, Vecino, Sanchez, Rodriguez; Cavani, Suarez

Rusija (4-2-3-1): Akinfejev; Žirkov, Ignjaševič, Kutepov, Fernandes; Zobnin, Gažinjski; Čerišev, Golovin, Samedov; Džjuba

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.