Urugvaj u 93. minuti zakinut za penal vrijedan osmine finala Svjetskog prvenstva?

Screenshot: Twitter

URUGVAJ je pobijedio Ganu 2:0 u trećem kolu skupine H, ali to mu nije bilo dovoljno za drugo mjesto i plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva, u koje ide Južna Koreja nakon pobjede nad Portugalom 2:1. Urugvajcima je nedostajao jedan pogodak kako bi imali bolju gol-razliku i pretekli Južnu Koreju na drugom mjestu, a u sudačkoj nadoknadi smatrali su da su zakinuti za kazneni udarac.

Edinson Cavani ušao je u šesnaesterac, gdje ga je s leđa srušio Alidu Seidu, no glavni sudac Daniel Siebert nije dosudio kazneni udarac iz kojeg bi Urugvaj mogao postići pogodak koji bi ga odveo u nokaut-fazu. Stručni komentator BBC-a smatraju kako je Urugvaj trebao dobiti penal.

"Naravno, za mene je to jedanaesterac. Bilo je mudro od Cavanija što je čekao kontakt", rekao je bivši trener Tottenhama i PSG-a Mauricio Pochettino. S njim se složio najbolji strijelac Premier lige ikad Alan Shearer, rekavši: "To je penal."

Isto misli i umirovljeni branič Manchester Uniteda Rio Ferdinand. "Bilo je kontakta, penal je. Obično bi poslali suca da pogleda snimku. Nisu mogli vidjeti snimku koju smo mi vidjeli", rekao je Ferdinand u studiju BBC-a.