NCAA

Ušli u finale s omjerom 31-0 pa izgubili. Baylor je prvi put NCAA prvak

AP Photo/Darron Cummings/Guliver

KOŠARKAŠI Baylora u finalu NCAA lige pobijedili su dotad neporaženu Gonzagu 86:70 i prvi put u povijesti postali američki sveučilišni prvaci.

Gonzaga bi pobjedom postala tek druga sveučilišna momčad ikad koja je titulu osvojila bez poraza, nakon Indiane 1976. godine. Ovako je doživjela sudbinu Indiane State, koja je 1979. s Larryjem Birdom bez poraza stigla do finala, u kojem ju je zaustavio Michigan State s Magicom Johnsonom.

Igrači Gonzage nisu se uspjeli oporaviti od emocionalnog pražnjenja nakon polufinalne pobjede nad UCLA-om tricom s 12 metara sa zvukom sirene

Baylor je dominirao od početka, poveo 9:0 nakon tri minute protiv momčadi koja ni u jednom trenutku sezone nije imala dvoznamenkasti zaostatak. Pred kraj poluvremena već je bilo najvećih 19 razlike.

Jared Butler bio je najbolji strijelac Baylora s 22 koša, MaCio Teague je zabio 19, a 15 je ubacio Davion Mitchell, jedan od najboljih sveučilišnih defenzivaca, koji je zaustavio prvu zvijezdu Gonzage Jalena Suggsa dok je Baylor stvarao prednost. Suggs je na kraju stigao do 22 koša, ali kad je sve već bilo gotovo.

Baylor je drugi put u povijesti igrao u NCAA finalu, prvi put nakon poraza 1948. godine. Gonzagi je ovo također bio drugi finale, ali i drugi poraz, nakon onog 2017. godine. Do finala je Gonzaga stigla s omjerom 26-0 u sezoni i dodatnih pet pobjeda u March Madnessu, a Baylor je prije eliminacijskog turnira imao omjer 22-2.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.