ufc

Usman nakon borbe prozvao Masvidala: Dođi da te razbijem

Foto: Screenshot UFC

KAMARU USMAN je noćas tehničkim nokautom u trećoj rundi pobijedio Gilberta Burnsa i tako obranio titulu UFC-ova prvaka u velter kategoriji.

Strašni 33-godišnji Nigerijac tako je došao do 13. uzastopne pobjede u ovoj kategoriji, čime je srušio rekord Georgesa St. Pierrea. 

Šef UFC-a Dana White je nakon borbe rekao da Usman ima nekoliko opcija za sljedeću borbu, uključujući i onu ranije dogovorenu s Jorgeom Masvidalom s kojim se borio u srpnju prošle godine.

Amerikanac je u tu borbu uskočio samo šest dana prije njezina datuma baš umjesto Gilberta Burnsa koji se morao povući. Masvidal se dobro držao s Usmanom i izgubio je tek nakon pet rundi sudačkom odlukom. Dan prije Usmanove borbe s Burnsom koja se održala noćas Masvidal je poručio Usmanu da nema šanse protiv njega jer će imati dovoljno vremena za pripremu.

"Nakon šest dana priprema sam ti skinuo nos. Nakon tri tjedna skidam ti pojas. Nakon punih priprema skidam ti glavu", napisao je Masvidal na Twitteru.

Usman je, očekivano, odgovorio odmah nakon borbe.

"Jedini razlog zašto je uskočio u tu borbu samo šest dana ranije je da ima ispriku za poraz. Uzmi si vremena koliko god trebaš, odradi čitav kamp. Ovaj put ću te razbiti. Svakoga ću razbiti, ali on baš ne prestaje pričati. Ako želi pričati, neka uđe u ring", rekao je Nigerijac.