Uspoređivali su ga s Messijem i Ronaldom, ali srpski dragulj je na kraju potjeran iz Liverpoola

Foto: Guliver Image/Getty Images

"JOŠ od Cristiana Ronalda i Lionela Messija nisam vidio takvog talenta sa samo 19 godina", hvalio je Avram Grant, izraelski trener, srpskog nogometaša Lazara Markovića. 
 
Godinu kasnije napustio je Benficu u kojoj je blistao i izluđivao suparnike te za čak 20 milijuna funti preselio u Liverpool. Na Anfieldu se nije uspio nositi s pritiskom, u debitantskoj sezoni je razočarao i više se nikad nije vratio u Liverpool u jednoj službenoj utakmici. 
 
Prvo ga je Brendan Rodgers poslao na posudbu u Fenerbahče, a zatim ga je Rodgersov nasljednik Jurgen Klopp prošle sezone prvo poslao u Sporting, a zatim i Hull.
 
Ovog ljeta je stigao na pripreme Kloppove momčadi, tvrdio da nikad nije bio u boljoj formi, dobio je priliku u prijateljskoj utakmici, ali je ponovno otpisan. Liverpool ga se želi riješiti, priznao je Klopp.
 

 
Odnos ljudi iz Liverpoola razočarao je Markovića.
 
"Toliko su me platili... Pa morali su onda vjerovati više u moje mogućnosti. I Liverpool i trener. Morao sam više igrati", požalio se 23-godišnji ofenzivac.
 
S Liverpoolom ima još dvije godine ugovora, a nada se da će ga otkupiti Hull, u kojem je prošle polusezone u 12 utakmica postigao dva pogotka. 
 

 
Srpski vratar Vladimir Stojković opisao je Markovića kao najtalentiranijeg srpskog nogometaša u posljednjih deset godina, Jorge Jesus koji ga je vodio u Benfici opisao ga je kao nezaustavljivog majstora s loptom, a nekadašnji suigrač Nemanja Matić kao ogroman potencijal i jednog od najboljih ofenzivaca svijeta u budućnosti...
 
Međutim, njegova karijera prerano se našla na raskrižju... 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.