Utah želi Tomića: "On je jednostavno fenomenalan"

BRILJANTNE partije Ante Tomića u dresu madridskog Reala u završnici ACB lige obnovile su interes Utah Jazza za "Gasola s istoka", kako su hrvatskom reprezentativcu tepali španjolski mediji nakon dolaska u Madrid.

Tomić je izabran od Jazzera kao 14. pick drugog kruga drafta prije dvije godine, ali se ni onda, kao ni u siječnju kad je Zagreb zamijenio Realom (s kojim ima važeći višegodišnji ugovor), nije odlučio na odlazak u NBA ligu.

Glavni razlog zbog kojeg je bivši klub Gordana Giričeka opet izrazio želju za dovođenjem Tomića u Salt Lake City jest ozljeda njihova centra Travisa Hansena, koji se još uvijek oporavlja od operacije leđa.

Sam Hansen vrlo pohvalno se izrazio o Tomiću kao o svojoj mogućoj zamjeni, uz nezaobilaznu usporedbu s centrom Los Angeles Lakersa: "Tomić je odličan igrač, nije naročito snažan, ali je jako vješt. U mnogim stvarima me podsjeća na Gasola - izvrsno se kreće, brz je, ima sjajan osjećaj za igru. Može pogoditi tricu i igrati na bilo kojoj poziciji, jednostavno je fenomenalan", zaključuje Hansen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.