Uzdrmanog Kovača podržao jedan od najvećih trenera: "Niko će pobijediti"

Foto: Gulliver / Getty Images

NIKO KOVAČ je u najtežim trenucima karijere dobio podršku trenerske legende koja zna sve najbolje i najgore o tome kako je voditi Bayern. 

Kao što smo već pisali, Kovač se i kao trener uvjerio zašto Bayern u Njemačkoj zovu FC Hollywood. Nedodirljiv klub u zemlji i jedan od najvećih na svijetu, uvijek je bio poprište borbi zvjezdanih klanova i zavjera nogometaških egomanijaka protiv trenera. Rijetki su oni koji su uspjeli držati svlačionicu Bayerna pod kontrolom. Posebno zato što je trener u tom klubu uvijek između dvije vatre: aktualnih zvijezda u svlačionici i povijesnih veličina u uredima.

Dodamo li tome da se radi o klubu u kojem se domaća dupla kruna podrazumijeva, a jedinim pravim uspjehom smatra se osvajanje Lige prvaka, te da Bayern završi na svim naslovnicama kad izgubi samo jednu utakmicu, stječe se nešto jasnija slika o strahovitom pritisku kojem je izložen trener Bayerna.

Uostalom, veliki Ottmar Hitzfeld, prvak Europe s Borussijom Dortmund i Bayernom, nakon prve gaže u Bayernu (1998.-2004.), bez obzira na to što je već bio prošao i osvojio sve, povukao se na dvije godine upravo zbog, kako je rekao, "velike depresije i sagorijevanja uzrokovanih pritiskom u Bayernu".

A taj presing u zadnja dva mjeseca itekako osjeća Niko Kovač. Novi trener Bayerna krenuo je sjajno - pobjedama u sedam prvih utakmica. No kraj rujna označio je početak velikog pada Bayernovih igara i rezultata, pobune igračkih zvijezda i nepovjerenja uprave. Sve ono što je u Bayernu uobičajeno kada treneru ne ide.

Najnovijim neuspjehom, remijem protiv Fortune, kluba s dna tablice, i to nakon Bayernova vodstva od 3:1, aktualni njemački prvak nakon 12. kola ima čak devet bodova manje od lidera Borussije Dortmund, a njemački mediji pišu da je otkaz Kovaču pitanje trenutka. 

Na to je reagirao spomenuti velikan Hitzfeld, koji je od 2001. do 2003. Kovaču bio trener u Bayernu: "Niko će pobijediti, osjećam da će prevladati ovu tešku situaciju jer znam ga i kao igrača, i kao trenera. Sjećam se kada je preuzeo reprezentaciju Hrvatske u vrlo teškoj situaciji, s upitnim plasmanom na SP. Tada je uspio preokrenuti situaciju iako mu ništa nije išlo u korist. Napravio je dobar posao i dokazao da zna raditi sa zvijezdama. Nadam se samo da će mu Bayern dati vremena."


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.