SRAMI SE, ARSENE! U dvije utakmice primio 10 golova od Bayerna

Foto: Getty Images / Guliver Image

IAKO je legendarni Karl-Heinz Rummenigge rekao uoči uzvrata kako će Bayern biti skroman prema Arsenalu, od toga nije bilo ništa. Nakon onih 5:1 s Allianz Arene, njemački prvak ponovno je peticom razbio Topnike u Londonu (5:1) i s ukupnih 10:2 se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka. 

Arsenal je treći put u posljednjih pet godina eliminiran od Bayerna u osmini finala Lige prvaka. Međutim, nikad kao ovog puta. Klub želi ponuditi Arsene Wengeru novi ugovor, ali će nakon ovog večeras i poslije protesta bijesnih navijača, koji žele otjerati Francuza nakon 21 godine, dobro razmisliti o njegovoj budućnosti na klupi.

 

 
Pogotke su za Bayern postigli Robert Lewandowski u 55. iz penala, Arjen Robben u 68, Douglas Costa u 78. i Arturo Vidal 81. te 85. minuti, dok je strijelac za Arsenal bio Theo Walcott u 20. U 54. minuti je isključen branič Engleza Laurent Koscielny, koji je napravio penal nad Lewandowskim i u minuti dobio dva žuta kartona. 
Walcott prekrasno pogodio za nadu
 
Arsenal je odigrao odlično prvo poluvrijeme, u kojem je mogao zabiti više od jednog gola, no odluka je pala u 54. minuti kada su ostali bez isključenog Koscielnya, koji je pritom skrivio i jedanaesterac.  Nakon toga Arsenal je teško stradao kao i u prvoj utakmici u Muenchenu. 
 
Utakmica je počela šansom Girouda koji je u 13.minuti pogodio vratnicu, no sedam minuta kasnije Arsenal je poveo. Walcott se provukao kroz nonšalantnu obranu Bayerna i snažnim udarcem iskosa iznenadio vratara Neuera.  Walcott je u 34. minuti bio blizu drugog gola, ali je njegov udarac iz blizine prošao tik pored vratnice. Tek u 39. minuti Bayern je došao u šansu, a Lewandowski je u dobroj situaciji bio neprecizan.  
Koscielny napravio penal i dobio crveni karton
 
U 54. minuti Koscielny je napravio prekršaj za kazneni udarac nad Lewandowskim, a grčki sudac mu je pokazao i crveni karton. Lewandowski je bio siguran s bijele točke i to je bio kraj svih nadanja Arsenala.
 
U tim trenucima navijači Arsenala mogli su pretpostaviti što čeka njihovu momčad, koja je ubrzo nestala s terena. 
 
Poljski napadač je u 64. minuti mogao i do svog drugog gola, bio je sam ispred vratara Arsenala Ospine koji čudesno brani njegov šut.

Ospina poklonio gol, Vidal stavio točku na i
 
No, Ospina je krivac za gol Bayerna u 68. minuti nakon što je loše ispucao loptu, a nakon gužve se za poziciju izborio Robben i lako svladao kolumbijskoga vratara. U 76. minuti Lewandowski pogađa vratnicu, a dvije minute kasnije Bavarci su poveli s 3:1 nakon što je iz kontre Douglas Costa neobranjivo pogodio mrežu. U 81. minuti braniči Arsenala su još jednom pogriješili, predali su loptu gostima, a Vidalu nije bilo teško pogoditi za 4:1. Čileanac je u 85. minuti još jednom izašao sam ispred Ospine i lako postigao svoj drugi gol na utakmici za konačnih 5:1. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.