Van Gaal: Neće nam nedostajati Van Buyten i Demichelis, nećemo igrati bunker

BEZ svog ponajboljeg nogometaša Francka Riberyja Bayern večeras gostuje na Gerlandu, 90 minuta udaljen od finala Lige prvaka na Santiago Bernabeuu. Bavarci su prije šest dana slavili Robbenovim golom protiv Lyona, kada su snage na terenu poslije isključenja Toulalalana bile poravnate.

Bayern silno želi osvojiti naslov europskog prvaka, do kojeg ga je posljednji put odveo Ottmar Hitzfeld 2001., pobjedom protiv Valencije na San Siru nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Hitzfeld, aktualni švicarski izbornik, upozorava pred večerašnji okršaj Bayernove igrače da još uvijek ništa nije gotovo.

Bayernove legende: Nije gotovo, ali Bavarci su u prednosti

"Bayern je morao pobijediti kod kuće u prvoj utakmici i to je i napravio, ali poznato je kako na gostovanjima djeluju dosta slabije. Van Gaalovi igrači ne smiju razmišljati na način da su već u finalu, jer bi im se takav pristup mogao obiti o glavu. Imat će Bayern vrlo vjerojatno loptu u svom posjedu više od 60 posto, ali obrana mora biti jako koncentrirana kako se ne bi dogodio neki zalutali pogodak koji bi mogao usmjeriti utakmicu", kaže Hitzfeld koji ne smatra nemogućim ni scenarij prema kojem bi o finalistu odlučivali jedanaesterci:

"Tada je sve otvoreno iako bi tad Bayern ipak bio nešto bliže ukupnoj pobjedi. I onda, ako bude Inter na drugoj strani - sve je otvoreno. Prođe li pak Barcelona, bit će veliki favorit iz jednostavnog razloga što su najbolji na svijetu."

U velikoj pobjedi Bayerna sudjelovao je i Patrik Andersson, legendarni švedski stoper, koji također daje prednost svom bivšem klubu: "Uvijek je lakše braniti rezultat i to je jedna od stvari zbog kojih mislim da je Bayern u prednosti. Bayern je rastrgan jer je ovog vikenda, za razliku od Lyona, igrao prvenstveno kolo, Van Buyten i Demichelis su ozlijeđeni, ali vraća se poslije odrađene suspenzije Van Bommel, što će jako puno značiti ekipi."

Prvi stoperski par Van Buyten-Demichelis neće nedostajati Bavarcima, barem ako je suditi prema izjavama Louisa van Gaala: "Imam dovoljno igrača da sastavim prvu jedanaestoricu. Uostalom, ne mislimo igrati bunker niti se braniti večeras. Nikad takvo što nisam rekao svojim igračima", poručuje Van Gaal koji posebno ističe kako se njegova momčad "zbog usađenog njemačkog mentaliteta neće predati do posljednjeg zvižduka".

Lyonov tabor: Sposobni smo pobijediti Bayern

Njegov kolega na suprotnoj strani Claude Puel vjeruje kako njegova momčad može dohvatiti finale unatoč rezultatskom zaostatku: "Sposobni smo pobijediti, ne samo Bayern nego bilo koga. Imali smo mnogo situacija ove sezone u kojima se stvari nisu baš najbolje odvijale za nas, ali smo se uspjeli izvući. Nadam se da će tako biti i večeras."

Puelovo mišljenje dijeli i kapetan Lavova Cris: "Najvažnije je da smo mi svjesni kako u prvoj utakmici nismo bili pravi. Nismo igrali onako kako znamo i Bayern nas je kaznio tim jednim golom. Oni su sjajan tim, pokazali su to i protiv Fiorentine i protiv Manchester Uniteda. Ipak, znamo što nam je činiti", samouvjereno zaključuje Cris.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.