VAR napravio cirkus od utakmice u turskoj ligi

Foto: Screenshot Sportklub

PROTIVNICI VAR tehnologije i oni koji je žele ukinuti novi argument dobili su jučer nakon utakmice 13. kola turskog prvenstva između Goztepea i Fenerbahčea.

U 64. minuti kod rezultata 1:1 došlo je do duela u kaznenom prostoru gostiju. Sudac je isprva odmahnuo rukom, ali je na sugestiju VAR sobe odlučio provjeriti snimku. Na njoj je bilo jasno da je Luiz Gustavo nagazio domaćeg igrača i sudac Abdulkadir Bitigen dosudio je kazneni udarac uz žuti karton za Brazilca.

Gosti su prosvjedovali, ali milosti nije bilo i Özturk je dobio priliku iz penala vratiti Goztepe u vodstvo. No, Fenerov golman Bayindir je obranio njegov udarac, uhvatio loptu i bacio je u kontru za Krusea. Ovaj je proigrao Rodriguesa, a njegov udarac u gol je zakucao Victor Moses za golemo slavlje gostujućih navijača i igrača.

Sve je izgledalo u redu, ali se onda uključio VAR koji je sugerirao sucu da pogleda snimku, iako baš ništa nije bilo sumnjivo. Na prvi pogled. Bitigen je otišao do monitora i vidio da je Fenerbahčeov golman pri izvođenju penala izašao barem metar s crte. Na opće čuđenje sudac je poništio Fenerbahčeov gol i naredio ponovno izvođenje penala koji je Özturk ovaj put pretvorio u vodstvo Goztepea. Ono je trajalo samo pet minuta prije nego što je Rodrigues izjednačio na 2:2 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku golova i najzanimljivijih trenutaka možete pogledati OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.