Varaždinci na izletu u Andori

NOGOMETAŠI Varaždina od 19 sati protiv Lusitansa u Andori igraju uzvratnu utakmicu prvog pretkola Europske lige. 

Prije tjedan dana igrači Samira Toplaka slavili su s uvjerljivih 5:1 pa današnji dvoboj predstavlja samo formalnost, iako su početkom drugog poluvremena prve utakmice Andorci imali sjajan rezultat za revanš.

Golovima Šafarića i Glavice Varaždin je nakon prvih 45 minuta imao 2:0, ali onda su andorski amateri kaznili Šimekovu grešku i smanjili prednost našeg predstavnika. Ipak, nada Andoraca da bi mogli otežati prolaz u iduću rundu natjecanja nestala je vrlo brzo.

Glavina, Šafarić i Vugrinec utrpali su još tri gola četvrtoplasiranom sastavu iz andorske lige, osiguravši da put na uzvrat bude ugodan izlet.

Simpatični Portugalci na radu u Andori, koji u slobodno vrijeme odrade poneki trening i utakmicu, najlakši su mogući protivnik kojeg su Varaždinci mogli izvući u prvom pretkolu. U vrijeme kad besparica uništava varaždinskog prvoligaša, a najbolji igrači prvu lovu poslije 10 mjeseci traže arbitražom (Dino i Filip Škvorc te Roberto Punčec), 90 tisuća koliko Uefa daje nagradu za prolaz u 2. pretkolo doima se pravo bogatstvo.

S tim novcem Varaždinci bi si priskrbili barem jednu mjesečnu plaću i time spriječili egzodus igrača u predvečerje nove sezone HNL-a (23. srpnja). Zbog toga, ali i ždrijeba koji im je otvorio vrata trećeg pretkola (prođu li danas, u drugom ih čeka moldavska Iskra Stal), nemaju pravo na bilo kakvo opuštanje danas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.