VARCheck: Nema dokaza da poništeni gol Hajduka nije regularan

Screenshot: MAXSport

VARAŽDIN i Hajduk odigrali su 1:1 na stadionu Varteksa u utakmici 24. kola SuperSport HNL-a. Gol za vodstvo Varaždina zabio je Domagoj Drožđek u 40. minuti, a izjednačio je Niko Sigur u 66. minuti. Najviše kontroverzi izazvao je gol koji je poništen Hajduku pri rezultatu 1:1 u drugom poluvremenu.

Leon Dajaku je ubacio u 78. minuti. Filip Uremović je prebacio na Zvonimira Šarliju, a on spustio za Marka Livaju. Kapetanu i napadaču Hajduka nije bio problem s metra zabiti gol koji je mogao biti vrijedan pobjede. Međutim, nakon provjere VAR-a dosuđeno je zaleđe Uremovića.

VARCheck: Gol Hajduka poništen je na temelju pogrešne pretpostavke

VARCheck, kanal na YouTubeu koji se bavi analizama spornih situacija, analizirao je i Livajin pogodak. U opisu videa, koji možete pogledati ovdje, stoji: "Ukoliko analiziramo samo vidljivi dio igrača Varaždina s brojem 25, onda dolazimo do ovog uistinu minimalnog zaleđa od 2, 3 cm.

Analizirajući za sada dostupne kamere, postoji velika vjerojatnost da je desna noga spomenutog igrača još dosta bliže golu, nekih 10, 15 cm, što nas definitivno dovodi do zaključka da u ovoj situaciji nema nedozvoljene pozicije, a gol Hajduku je poništen na temelju pretpostavke, i to pogrešne pretpostavke. Budući da apsolutni dokaz ne postoji, u ovoj je situaciji morala biti uvažena procjena pomoćnika."

Glavni sudac utakmice Varaždin - Hajduk bio je Fran Jović. Pomoćnici su bili Bojan Zobenica i Dejan Vuković, dok su se u VAR sobi nalazili Ante Čuljak (VAR) i Anto Marić (AVAR).

Hajduk je drugi s 49 bodova, Dinamo i Rijeka u nedjelju igraju derbi

Hajduk se nalazi na drugom mjestu SuperSport HNL-a s 49 bodova. Vodeća Rijeka ima utakmicu manje i bod više, a u nedjelju u 15 sati na Maksimiru će igrati derbi 24. kola. Modri su treći s 44 boda i dvije utakmice manje od Hajduka.