KSW U ARENI ZAGREB

Vaso Bakočević: Na ovaj svijet sam došao da se tučem. Protivnik će biti ubijen

Foto: Index.hr

SAMO je jedan dan ostao do borilačkog spektakla u Areni Zagreb. Na eventu KSW 51, u subotu s početkom u 19 sati, održat će se deset borbi, a u svakoj će sudjelovati neka od najvećih MMA zvijezda iz Hrvatske i regije.

Hrvatsku će predstavljati Filip Pejić, Ante Delija, Ivan Erslan, Aleksandar Rakas i Antun Račić, koji će se protiv Damiana Stasiaka boriti za titulu prvaka u bantam kategoriji.

Prije borbe večeri, teškaškog obračuna između donedavnog fitness modela BiH Erka Juna i poljskog strongmana Mariusza Pudzianowskog, u kavez će najpopularniji balkanski borac, Crnogorac Vaso Bakočević zvani Psihopata, protiv Poljaka Borysa Mankowskog.

"Više sam dojadio narodu da me gleda", nasmijao se Bakočević nakon što je na Media Dayu u dvorani American Top Teama u Zagrebu održao kratki otvoreni workout.

Iako mu je tek 30 godina, za njim je ogroman broj borbi, čak 58, u kojima je ostvario 40 pobjeda. Popularnost je stekao agresivnim stilom, trash-talkom koji često prelazi granice bahatosti, te mijenjanjem kategorija, od one od 66 pa sve do 84 kilograma. Protiv Mankowskog će se boriti u catchweightu, odnosno do 73 kg, te tvrdi da mu je ovo najvažniji meč u karijeri.

"Na papiru, svakako, pobjeda mi otvara zlatna vrata, mogu birati što ću i gdje ću. Mankowski je odličan borac, ali ima mnogo mentalnih problema, dođe u situaciju da gubi od ljudi od kojih možda ne treba. Osjeća velik pritisak, to se vidi na njemu i u subotu će biti ubijen", najavio je Vaso koji kaže da je s 40 profesionalnih pobjeda rekorder među balkanskim borcima.

Ne sjeća se je li se ikad prije borio u Zagrebu, a veseli se meču pred 15-ak tisuća ljudi, iako nema predodžbu kako će ga zagrebačka publika primiti.

"Znači mi dosta, a istovremeno me boli kurac. Imam toliko mečeva i iskustva, možeš mi aplaudirati ili me gađati limenkom, meni nije stalo. Ja znam svoj cilj, a oni nek rade kako god hoće."

Na KSW 51 stiže s nizom od šest pobjeda, sve redom prekidima u prvoj rundi.

"Sigurno sam u najboljoj formi karijere, u najboljim godinama, nakupio sam iskustva kao malotko i iskoristit ću ga u subotu."

"Šarao" je po raznim težinskim kategorijama, ali nekako se najviše pronalazi baš u ovoj do 73 kg, catchweightu.

"Radio sam i do 77 i čak do 84, imao sam dva UFC veterana i njih sam riješio, ali 70 i catchweight idealni su za mene, ne mučim se mnogo. Na 66 je ozbiljan problem, mogu izdržati borbu, ali se ne mogu oporaviti. To mijenjanje kategorija je užasno komplicirano, i za tijelo i za glavu, ali smatram da sam na ovaj svijet doveden da bih se tukao. To je moj posao", rekao je Bakočević, kojem je jučer preostalo skinuti još samo dva i pol kilograma.

"To je lagano, od svih boraca imam najmanje za skidati."

Vjeruje da će mu Zagreb ostati u odličnom sjećanju, ali jedna ga je stvar naljutila. Dok su čelnici KSW-a i hrvatski borci u srijedu bili posebni gosti Dinama na utakmici Lige prvaka protiv Šahtara, njega se nisu sjetili.

"Nisam bio i krivo mi je, velik sam ljubitelj nogometa i ljutit sam na gazdu jer me nisu zvali. Još je bila Liga prvaka... Ali bit će valjda prilike neki drugi put."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.