UFC

Večer kontroverznih odluka u UFC-u: "Loše suđenje uništava MMA"

Foto: Getty Images

U GLAVNOJ borbi eventa UFC Fight Night 176 Alistair Overeem pobijedio je Walta Harrisa tehničkim nokautom u drugoj rundi, odnosno sjajnim preokretom nakon što se uspio othrvati Amerikančevim naletima u prvoj rundi.

Bila je to jedina borba iz main carda sinoćnje priredbe u Jacksonvilleu koja je završila prekidom. U preostale četiri jednoglasnom ili podijeljenom odlukom pobjednika su odredili suci.

U sunaslovnoj borbi Claudia Gadelha je podijeljenom odlukom svladala Angelu Hill, a koliko je borba bila izjednačena, najbolje pokazuje bodovanje (28:29, 29:28, 29:28). Brazilka je stekla prednost u prvoj rundi, u kojoj je dominirala u parteru.

Glavni je program započeo kontroverzom jer su suci u okršaju pero kategorije jednoglasno pobjednikom proglasili Kineza Songa Yadonga iako je Ekvadorac Marlon Vera imao više udaraca te je bio toliko šokiran na proglašenju da je odbio rukovanje i ljutito napustio oktogon.

Uslijedila je borba Krzystofa Jotka i Eryka Andersa u srednjoj kategoriji, a Poljak je jednoglasnom odlukom stigao do 22. pobjede u karijeri.

Kontroverzna je bila i podijeljena odluka kojom je Dan Ige došao do pobjede na Edsonom Barbozom (28:29, 29:28, 29:28). Brazilac je na debiju u pero kategoriji bio evidentno bolji u prvoj, pa i drugoj rundi, ali u trećoj je valjda popustio u samozadovoljstvu i suci su to očito kaznili.

Barbozin menadžer Alex Davis najavio je žalbu, barem iz principa, upozoravajući i na primjerima borbi Yadonga i Vere te Gadelhe i Hill da loše suđenje uništava MMA. Barbozin tim uputio je žalbu i nakon njegova prethodnog meča kad je prije osam mjeseci izgubio u lakoj kategoriji od Paula Feldera, također podijeljenom odlukom, ali žalba je odbijena.

Rezultati UFC Fight Night 176:

Main card:

Alistair Overeem - Walt Harris TKO u 2. rundi (teška kategorija)
Claudia Gadelha - Angela Hill podijeljena odluka (ženska slamka)
Dan Ige - Edson Barboza podijeljena odluka (pero)
Krzysztof Jotko - Eryk Anders jednoglasna odluka (srednja)
Song Yadong - Marlon Vera jednoglasna odluka (pero)

Uvodne borbe:

Miguel Baeza - Matt Brown nokaut u 2. rundi (velter)
Kevin Holland - Anthony Hernandez TKO u 1. rundi (srednja)
Giga Chikadze - Irwin Rivera jednoglasna odluka (pero)
Nate Landwehr - Darren Elkins jednoglasna odluka (pero)
Cortney Casey - Mara Romero Borella predaja u 1. rundi (ženska muha)
Rodrigo Nascimento - Don'Tale Mayes predaja u 2. rundi (teška)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.