tenis

Vekić u finalu nakon dvije i pol godine

Foto: REUTERS/Hannah Mckay

DONNA VEKIĆ će nakon dvije godine i četiri mjeseca igrati u finalu WTA turnira, nakon što je u polufinalu turnira u Courmayeuru pobijedila Jasmine Paolini sa 6:2, 6:0 za samo sat i tri minute igre.

Vekić (25) će sutra u finalu igrati protiv mlade, 18-godišnje Clare Tauson, koja je u prvom polufinalu nakon velike borbe nadigrala Ljudmilu Samsonovu 4:6, 7:6 (8), 6:4 uz spašenu meč-loptu.

Posljednji put Vekić je u finalu igrala u lipnju 2019. u Nottinghamu, a posljednji od dva naslova osvojila je također u Nottinghamu, ali 2017. godine. Ovo joj je deveto finale u karijeri, a izborila ga je odličnim mečom s 22 winnera i samo 13 neprisiljenih grešaka.

Vekić je ponovno odlično servirala, kao i čitavog tjedna, a usto je sjajno i čitala početne udarce suparnice, pa je ostvarila čak šest breakova iz sedam servis-gemova Paolini.

Naša je igračica povela s 3:0 u prvom setu, onda je uslijedilo jedino bolje razdoblje za Paolini, koja je smanjila na 3:2, ali do kraja dvoboja Vekić je nanizala devet uzastopnih gemova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.