Velika svađa legendarnog tenisača i Tomića: "Prijetio je meni i mojoj obitelji"

Foto: Guliver Image/Getty Images

LLEYTON HEWITT, izbornik Davis Cup reprezentacije Australije, otkrio je da je u posljednjih 18 mjeseci doživio fizičke prijetnje od Bernarda Tomića.

Hewitt je prekinuo komunikaciju s australskim tenisačem hrvatskog podrijetla i odlučio da ga neće pozvati u reprezentaciju.

"Nakon prijetnji koje smo moja obitelj i ja primali tijekom posljednjih godinu i pol, ne vjerujem da bi itko želio imati posla s osobom koja govori na takav način", izjavio je Hewitt na konferenciji za medije u Melbourne Parku, gdje je nastupio u konkurenciji parova.

"Za mene je to bilo maltretiranje. Tu sam podvukao crtu i od tada nismo razgovarali. On neće igrati u Davis Cupu dok god ja na to mogu utjecati."

Tomić, koji je u prvom kolu Australian Opena izgubio od Marina Čilića, obrušio se na Hewitta. Optužio ga je da favorizira lokalne igrače pri dodjeli pozivnica za Australian Open. Dodao je da Hewitt, nekadašnji svjetski broj 1, favorizira australske igrače koji su povezani s menadžerskom kompanijom u kojoj ima udio u vlasništvu.

Tomić je rekao da će bojkotirati Hewitta te otkrio da su na bojkot spremni i Thanasi Kokkinakis i Nick Kyrgios.

Australci pišu o tome da se Tomić prije nekoliko dana obratio Hewittu riječima: "Priđi mi na metar udaljenosti ako si muškarac."

Embed from Getty Images

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.