Velika večer za dečka iz Dubrave: Iz Arene kreće po naslov svjetskog prvaka

Foto: Index

U ARENI ZAGREB danas od 18 sati počinje boksački spektak Fight Night Zagreb, priredba kakvu u Hrvatskoj nismo imali prilike gledati još otkad je Stipe Drviš u Puli osvojio naslov interkontinentalnog prvaka organizacije WBO.

Večeras u borbi večeri, 26-godišnji Filip Hrgović traži svoju šestu pobjedu otkako je ušao u profesionalne vode. Hrgović večeras može uzeti prvi profesionalni pojas, WBC internacionalni naslov, a protiv mu je opasni 46-godišnji Amerikanac Amir Manosur.

Hrgović je viši i teži od svog protivnika, ali Mansour ima veliko iskustvo. Lik je, uostalom, pola života zbog droge proveo u zatvoru. 

Mansour u 27 mečeva ima 23 pobjede, 2 poraza i 2 neodlučena, kao i onaj posljednji, protiv Rusa Sergeja Kuzmina, kada je boksalo za WBC internacionalnu titulu prvaka. Mansour ima novu šansu za pojas. 

Večerašnji meč za Hrgovića će biti jedan od najvažnijih u karijeri. Dečko iz Dubrave boksat će pred domaćom publikom i otvoriti put prema borbi za naslov svjetskog prvaka.

Sauerland, njegov promotor, očekuje taj meč iduće godine, a do tada planiraju još barem jednu Hrgovićevu borbu odraditi u Hrvatskoj. Ovo je tek početak.

TKO JE MANSOUR? PROČITAJTE VELIKI INTERVJU Bok sje danas sranje. Ali ako u nečemu mogu biti dobar nakon zatvora, to je to

Hrgović, osvajač brončane medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, za meč se priprema sa slavnim Kubancem Pedrom Diazom, jednim od najčuvanijih trenera u povijesti, koji je s kubanskom amaterskom reprezentacijom poharao svijet i osvojio 20 velikih zlatnih medalja. 

U Areni ćemo gledati i susret Ivane Habazin, koja će prvi put braniti naslov svjetske prvakinje prema IBO-u protiv Gifty Amanue.

Program u Areni počinje od 19 sati, Hrgovićev meč očekuje se oko 22 sata.

Hrgović u ring ulazi uz live svirku Marka Perkovića Thompsona. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.