TRANSFERI

Veliki obrat. Gvardiolu propao transfer kod Guardiole

Foto: Profimedia

OČEKIVANI napad Manchester Cityja na Joška Gvardiola je opozvan. Razlog je što je u zadnji tren propala praktički riješena prodaja Cityjevog stopera u Chelsea. "Nathan Ake ostaje u Manchester Cityju. Chelsea ga jako želi, ali City mu je odgovorio da će ga prodati samo ako da onoliko koliko za njega traži. To se nije dogodilo pa su City i 27-godišnji branič odlučili da Ake ostane i postane ključni igrač u planovima Pepa Guardiole", napisao je pouzdani David Ornstein, novinar Athletica. 

Ake, stoper Manchester Cityja i reprezentacije Nizozemske, trebao se vratiti u Chelsea, iz kojeg je 2017. otišao u Bournemouth. Od tamo je pak prije dvije godine prešao u City za 45 milijuna eura. Propast njegovog povratka u Chelsea je veliko iznenađenje jer bile su ostale još samo formalnosti kako bi Ake potpisao za Chelsea. City je želio napustiti jer je tamo bio tek četvrti izbor, iza Rubena Diasa, Aymerica Laportea i Johna Stonesa.

Naravno, u Chelseaju ga je čekala značajnija uloga. Nju mu sada, novim raspletom i velikim obratom, jamči i Pep Guardiola. Propast Akeovog transfera iz Cityja važna je za Joška Gvardiola jer se sada Cityju zatvorio prostor za konačan napad na hvaljenog mladog (20) hrvatskog braniča.

Guardioli je, naime, Gvardiol bio prvi izbor za novog stopera. Iza Guardiola je takva debitantska sezona u Njemačkoj da su mu ondje odmah ponudili novi ugovor. Gvardiol je prošlog ljeta prešao iz Dinama u Leipzig uz odštetu od 18 milijuna eura. Transfermarkt ga nakon jedne godine u Njemačkoj cijeni na gotovo duplo više, 35 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.