Veliki uspjeh paraolimpijaca: 11 medalja za stolnotenisače u Ostravi

Foto: Facebook

ČETIRI zlatna, srebrno i šest brončanih odličja osvojili su hrvatski predstavnici na Međunarodnom stolnoteniskom turniru za osobe s invaliditetom koji je u nedjelju završen u češkoj Ostravi.
 
Osvajačice srebrne medalje s POI  u Rio de Janeiru Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić potvrdile su dominaciju u ekipnoj konkurenciji  pobijedivši u finalu s 2:0 kombiniranu Slovačko-Rusku ekipu za koju su igrale Andrea Dolinar i Ekatarina Popova. U istoj kategoriji nastupila je ekipa za koju je igrala naša Jelena Šišić i Austrijanka Heike Koller koje su osvojile treće mjesto izgubivši u polufinalu od Andreeje Dolinar i Ekatarine Popove s 1:2.
 
U muškoj konkurenciji kategorije 4. Tomislav Špalj i Poljak Kriszstof  Zylka bili su zlatni pobjedom nad Slovačkom ekipom u sastavu Andrej Meszarosz, Peter Mihalik i Boris Travnicek rezultatom 2:1. 
U kategoriji 3 muški  Nino Baša i Austrijanac Patrick Caha osvojili su treće mjesto izgubivši u polufinalu od ekipe za koju je igrao Poljak Mariusz Czerwinki  i Amerikanac Jenson Van Emburgh s rezultatom 1:2.
 
Kategorija 6 muški- Vjekoslav Gregorović i Pavao Jozić osvojili su treće mjesto porazom u polufinalu od ekipe za koju su igrali Ukrajinac Miykhayla Popov i Čeh Daniel Horut s 1:2.
 
Ovaj turnir, na kojem je nastupilo 180 stolnotenisačica i stolnotenisača iz 26 zemalja, bila je posljednja provjera pred europsko prvenstvo koje će se krajem rujna održati u Laškom.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.