Veliko srce zagrebačkih Medvjeda kuca za Dalmaciju

Foto:

HOKEJAŠ Medveščaka od svake prodane sezonske ulaznice za svoju iduću EBEL sezonu doniraju sadnicu za opožarena područja Splita i okolice.

Stara poslovica da se pravi junaci poznaju tek u nevolji još jednom se pokazala istinitom! Iako se tek zbraja šteta uzrokovana požarima koji su ovog ljeta poharali područje Splita, ova je nepogoda još jednom pokazala i humano lice građana Hrvatske – iz svih krajeva Lijepe naše na požarišta su se slijevali anonimni junaci spremni pomoći sugrađanima u nevolji. U ovu inspirativnu priču o pomoći i herojstvu uključio se i Klub hokeja na ledu Medveščak, koji će za svaku prodanu sezonsku ulaznicu za svoju iduću EBEL sezonu, koja počinje u nedjelju 10. rujna, Hrvatskim šumama donirati sadnicu za opožarena područja Splita i okolice.

"Proteklih smo mjeseci nažalost bili svjedoci vatrene stihije na samom pragu Splita, koji je obranjen zajedničkim naporima vatrogasaca i brojnih hrabrih dobrovoljaca. Među njima su se našli i navijači naših najvećih nogometnih klubova, koji su u trenu zaboravili međusobna nadmetanja i pohrili spasiti grad. Kako bi se ova lijepa poruka o zajedništvu i velikom srcu sporta nastavila, Medveščak je odlučio podržati ovo sportsko prijateljstvo te u pošumljavanje opožarenih područja uključiti i svoje navijače" - izjavio je direktor komunikacija Medveščaka Ranko Vučinić i pojasnio:

"Akciju započinjemo tako da svaka naša prodana sezonska ulaznica predstavlja jednu sadnicu koju doniramo za pošumljavanje opožarenog Splita i okolice. U ovoj početnoj fazi odmah doniramo 1026 sadnica vrste koja najbolje odgovara ovom području i koja će u što kraćem periodu pomoći da se požarom stradalo područje prirodno obnovi te spriječe neke moguće opasne posljedice kao što su erozija tla i slično. Ovime otvoreno pozivamo sve naše navijače, partnere, sportske prijatelje i simpatizere da se uključe u akciju, kako bismo zajedno našu obalu i otoke stradale u požarima pošumili i ponovno učinili zelenima“.

Sezona kreće 10. rujna u Ledenoj 

Poziv navijačima na uključivanje u ovu akciju zagrebački Medvjedi će službeno uputiti i na prvoj utakmici sezone, koja će se održati 10. rujna u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova. Osim kupnjom sezonske ulaznice, građani će svoj doprinos moći dati i kroz simbolične donacije u vrijednosti od jedne do nekoliko sadnica koje će se prikupljati kroz brojne aktivnosti organizirane u sklopu utakmica Medveščaka, ali i izvan njih. Kako se opožareni prostor ne može odmah pošumljavati, jer su za takve radnje najpogodniji jesen i proljeće, prikupljena Medveščakova donacija bit će uručena Hrvatskim šumama a na korist cijeloj lokalnoj zajednici.

Za jedan opožareni hektar tla potrebno je oko dvije tisuće sadnica, što znači da je pred svima mnogo posla oko vraćanja prvobitnog izgleda nastradalim područjima. Stoga u Medveščaku ističu kako je ovo tek prvi korak u akciji 'Pošumimo Hrvatsku zajedno' – akcija će trajati do samog kraja hokejske sezone, do proljeća, kada bi i započelo pošumljavanje opožarenih područja.

Sve informacije i detalji o akciji «Pošumimo Hrvatsku zajedno» te o načinu kako se mogu uključiti i drugi bit će najavljeni na www.medvescak.com. Grad Split i okolica samo su prvi dio velike društveno odgovorne i edukativne turneje koju od danas započinju hokejaši Medveščaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.